Presedintele departamentului administrarea intereselor statului in economie, Mircea Ursache, a facut urmatoarea declaratie de presa:
"Guvernul Romaniei a aprobat recent un Memorandum cu privire la Oltchim Ramnicu Valcea. Acest demers ,strict electoral, este deopotriva inutil si mincinos.
Forma si continutul solicitarilor Oltchim au fost cuprinse in Memorandumul prezentat si aprobat de Guvernul Romaniei in iunie 2009 la initiativa grupului ministerial PSD prin AVAS, astfel incat acest nou Memorandum nu face decat sa reia prevederile din iunie 2009. Este evident pentru toata lumea ca demersul se inscrie in incercarea PDL de a-si sustine candidatul in turul 2 al alegerilor la Primaria Ramnicu Valcea.
PSD atrage atentia ca Guvernul Boc nu a realizat nici unul din obiectivele cuprinse in Memorandumul din iunie 2009, iar acum vine cu un nou memorandum - praf in ochii locuitorilor Ramnicu Valcea.
Este trist sa observi ca memorandumul transfera de la creditor (AVAS) altor institutii ale statului aflate in subordinea ministrului Adriean Videanu, ministrul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri si ministrului Sebastian Vladescu, ministrul Finantelor Publice, dreptul de solutionare a problemelor Oltchim la C.E., marind numarul celor care se vor plimba in lunile urmatoare la Bruxelles pentru a nu face nimic, in continuare, pentru Oltchim."