Membrii Adunarii Generale a Asociatiilor la societatea devenita operator unic al apei la nivel judetean au adoptat ieri organigrama staff-ului tehnic al Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara.Reprezentantii celor 59 de localitati membre au cazut de acord ca organismul sa fie condus de un director care va fi numit de presedintele Asociatiei, Ion Prioteasa. Acesta va avea în subordine alti trei directori, pe parte tehnica, economica si respectiv juridica, care vor fi numiti de Consiliul Director al Asociatiei, format din presedintele Ion Prioteasa, primarul Antonie Solomon si edilul-sef din Poiana Mare, Marin Vintila. Tot ieri au fost admise în cadrul Asociatiei alte cinci consilii locale din Dolj, Bailesti, Rast, Farcas, Maglavit si Sadova, astfel încât numarul membrilor a ajuns la 64. Întrebat cine ar putea ocupa postul de director, presedintele Consiliului Judetean Dolj si al Asociatiei de Dezvoltare, Ion Prioteasa, a evitat sa dea un nume, dar a precizat ca acesta „trebuie sa se priceapa la apa“.  
Tariful la apa, uniformizat în viitor Potrivit sefului CJ, atât personalul specializat din unitatile administrativ-teritoriale care au sisteme de alimentare cu apa, cât si instalatiile propriu-zise vor fi preluate prin contract de delegare a gestiunii de operatorul regional de apa. În plus, fiecare membru al asociatiei este obligat sa contribuie la capitalul social cu suma de 0,05 lei, pâna acum strângându-se în contul organismului 59.400 de lei. Ion Prioteasa a mai spus ieri ca, desi în prezent tarifele practicate pentru fiecare metru cub de apa sunt diferite în localitatile doljene, în viitor doljenii care locuiesc în mediul urban sau rural vor plati aceiasi bani la apa. „În prezent, exista mari discrepante între veniturile oamenilor si nu se va putea plati un tarif în urban egal cu cel din rural, dar în viitor tarifele vor fi uniformizate“, a spus Prioteasa, acesta adaugând ca si serviciile vor fi pe masura. Angajatii Companiei de Apa va trebui sa intervina pentru remedierea unor avarii la conducte în Perisor, asa cum intervin si în Craiova. 
Distribuitorul apei din Filiasi, falimentar 
Tot în cadrul întâlnirii de ieri a fost dezbatuta si situatia distribuitorului de apa din Filiasi, AQUATERM SA, care a intrat în insolventa. Autoritatile locale din Filiasi au fost somate sa înfiinteze pâna la sfârsitul lunii august un serviciu specializat care sa poata încheia contract cu Compania de Apa Oltenia pentru apa distribuita în Filiasi. AQUATERM SA a intrat în faliment dupa ce societatea a acumulat datorii istorice catre TMC SA Filiasi.