De la 1 ianuarie 2007, bugetul asigurarilor de stat va trebui sa plateasca un comision de 1,3% din valoarea pensiei virate pentru ca dumneavoastra sa va primiti banii la domiciliu prin posta. Bancile vor lua si ele un comision de 0,15% din suma pentru a va plati pensia, se arata intr-un proiect de ordonanta de urgenta al Ministerului Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei (MMSSF), preluat de NewsIn. Plata pensiei se poate realiza prin mandat postal, cont curent sau cont de card, in conditiile negociate de Casa Nationala de Pensii si Asigurari Sociale (CNPAS) cu Posta Romana sau cu bancile. Pensionarii care au optat ca plata pensiei sa se faca prin cont curent sau card trebuie sa-si ridice venitul lunar de la banca pentru care a optat.
O alta masura a proiectului normativ prevede ca pensionarii romani care nu au domiciliul in tara sa poata opta pentru transferul banilor in strainatate. Transferul din lei in valuta se va realiza la cursul de schimb al Bancii Nationale a Romaniei, valabil la data efectuarii platii. In aceasta situatie, daca intre Romania si tara in care se efectueaza transferul nu exista nici un acord, beneficiarul va suporta atat costul tranzactiei, cat si cel perceput de banca pentru conversia valutara.
Daca taloanele de plata trimise la domiciuliul beneficiarului sunt returnate la casa de pensii timp de trei luni consecutiv, plata pensiei se suspenda. Virarea banilor se poate relua, la cerere, la o luna dupa depunerea acesteia, cand vor fi achitate si sumele restante.