Salariile angajatilor de la societatile aflate in subordinea Consiliului Local vor creste daca sint indeplinite anumite conditii, a decis primarul Dumitru Nicolae. Astfel, in Dispozitia nr. 702 din 13 februarie, semnata de edilul sef al urbei, care a fost transmisa conducerilor societatilor aflate in ograda municipalitatii, se precizeaza ce masuri va trebui sa ia directorii generali, Consiliile de Administratie si Adunarile Generale ale Actionarilor pentru ca majorarile salariale sa poata fi puse in practica.

Pe lista societatilor comerciale si a regiilor autonome unde dispozitia primarului Dumitru Nicolae va fi litera de lege se afla Apaterm, Apa Canal, Serviciul Administrarea Domeniului Public, Administratia Pietelor, Transurb, Zona Libera. Cele citeva mii de persoane care se afla pe statele de plata ale acestor societati vor beneficia de o crestere salariala prevazuta in OG nr. 10 din 2007 doar daca vor fi indeplinite conditiile stabilite in baza Legii nr. 215 din 2001.

Productivitatea muncii trebuie sa creasca

Cresterea productivitatii muncii preliminata pentru acest an trebuie sa fie mai mare de 18%, datoriile catre terti trebuie sa fie reduse cu 30%, iar numarul de personal sa fie redus in anul 2007 cu 5%. Daca aceste conditii sint indeplinite, salariile pot fi majorate in limita procentuala prevazuta in OG nr. 10, cresterea salariala urmind sa fie facuta in trei etape.

Salariile de baza individuale se pot majora de la 1 ianuarie cu 5% fata de nivelul inregistrat la 31 decembrie 2006, de la 1 aprilie cu 2% fata de cuantumul din luna martie si de la 1 octombrie cu 11% fata de nivelul existent in luna septembrie.

Apaterm este societatea la care vor fi puse in practica prevederile OG nr. 10 odata cu finalizarea negocierii prevederilor noului contract colectiv de munca, majorarea salariala urmind sa fie pusa in practica in cele trei etape.

Ramine de vazut daca conditiile stabilite de primarul Dumitru Nicolae vor putea fi indeplinite, acest lucru fiind decisiv pentru cresterea salariilor.