Fundatia Post Privatizare a organizat, ieri, la sediul Camerei de Comert si Industrie Bihor, un seminar pentru asistenta tehnica in sprijinirea IMM-urilor prin dezvoltarea portalului dedicat pregatirii firmelor de consultanta in afaceri. Portalul este www.esimplu.ro.
Peter Borda, directorul executiv al fundatiei, ne-a declarat ca seminarul face parte din campania de informare a IMM si este organizat in colaborare cu Ministerul pentru IMM si cu Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor. Beneficiarii portalului pot avea acces la serviciul e-learning, pot invata cum se completeaza chestionare de afaceri, fiind, in fapt, o platforma de servicii specifice de consultanta pentru interactionarea directa cu specialisti sau cu reprezentantii institutiilor statului.
De asemenea, portalul ofera beneficiarilor oportunitatea de a invata cum se intocmesc planurile de afaceri, cum se fac studii de piata pe domenii de activitate, cum se face consultanta personalizata (pe fiscalitate, management etc.), cum se dialogheaza intre partenerii de afaceri.
"Portalul a fost deschis anul trecut dupa ce fundatia noastra si partenerii mentionati am facut un studiu de fezabilitate din care am vazut care sunt nevoile imediate ale unui intreprinzator. Daca in ceea ce priveste marile societati lucrurile incep sa fie clare cu folosirea internetului, la IMM-uri lucrurile stau mai prost. Cel mai concludent lucru este acela ca, pana acum, numai 8,4% dintre IMM au o prezenta web, ceea ce spune multe. Noi le oferim clientilor nostri posibilitatea de a avea acest fel de pagina pe internet", a precizat directorul executiv al Fundatiei Post Privatizare.
.