In primele zece luni ale acestui, an la Inspectoratul Teritorial de Munca Galati, au fost inregistrate 48.500 de noi contracte individuale de munca, in timp ce 45.000 de contracte au incetat.

Conform situatiei intocmite de conducerea Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) Galati, in perioada 1 ianuarie - 1 noiembrie au fost inregistrate lunar, in medie, 4.850 de contracte individuale de munca. Inspectorul sef al institutiei, Ionel Petrea, ne-a declarat ca inregistrarea a aproximativ 50.000 de contracte noi de munca nu presupune infiintarea aceluiasi numar de locuri de munca in sectorul privat. "O explicatie a inregistrarii contractelor individuale de munca o reprezinta faptul ca angajatii cauta firme care platesc salarii mai bune sau ofera alte facilitati, cea mai mare fluctuatie de personal inregistrandu-se in domeniile constructiilor sau la firmele de paza si de protectie. La data de 1 noiembrie, la nivelul judetului Galati erau 156.000 de persoane care isi desfasurau activitatea in sectorul particular", ne-a mai precizat Ionel Petrea.

Domeniile in care exista deficit de personal sunt cel al constructiilor, al industriei textile si al confectiilor. "In aceeasi perioada a anului au incetat 45.000 de contracte individuale de munca, din diferite cauze, cum ar fi acordul partilor, demisie sau din cauza abaterilor disciplinare", a mai adaugat inspectorul sef al ITM Galati.

Potrivit aceleiasi surse, multe contracte individuale de munca au incetat si in urma autodisponibilizarilor care au avut loc la Combinat si la Menarom.