Ultima gaselnita in materie de plati este cea denumita "contactless PayPass".
De fapt, este vorba despre o tehnologie prin care se poate face o plata doar prin aratarea cardului, fara a fi nevoie de trecerea acestuia prin POS si semnatura pe chitanta. Pentru ca platile sa fie cat mai rapide, MasterCard a renuntat chiar la suportul card si a adoptat modalitati de plata inventive, precum plata cu ceasul, cu cheile, bratari sau telefoane mobile dotate cu noua tehnologie contactless PayPass.
Astfel, compania de carduri a anuntat recent lansarea primului ceas din Europa echipat cu tehnologia contactless, in parteneriat cu Garanti Bank din Turcia, anunta site-ul Ghiseul Bancar. Consumatorii nu fac decat sa treaca noul lor ceas prin fata cititorului PayPass, la fel cum ar trece un card de credit, pentru a realiza tranzactii.
Ceasul PayPass permite utilizatorilor sa faca cumparaturi cu o valoare de sub 15 euro, fara a mai fi nevoie de semnatura sau cod PIN. Pentru cumparaturi de valoare mai mare, se va cere in continuare semnatura.
In primul trimestru din 2007, erau peste 14 milioane de carduri si dispozitive PayPass pe piata, acceptate la peste 51.000 de locatii ale comerciantilor din intreaga lume. (D.E.)