Hypermarketul PIC si-a deschis portile pentru marele public, ieri-dimineata, la ora 8:00. Spre surprinderea conducerii PIC si a mult trambitatei "Mari deschideri", oradenii nu s-au inghesuit pe Soseaua Borsului, nr. 28 B, locul pe care este amplasat hypermarketul. Intins pe o suprafata de 55.000 m2, construictia lui a costat 30 de milioane de euro, capitalul fiind 100% romanesc.
Deschiderea oficiala a avut loc insa in seara zilei de miercuri, 21 noiembrie, cand au fost invitate oficialitati, furnizori si prieteni ai patronilor lantului PIC, fratii Cornel si Ilie Penescu. Invitati de onoare ai patronilor au fost Horia Ivanovici, cunoscutul moderator sportiv de la Telesport si directorul revistei Fanatik, si Andreea Banica (ex Blondy). Oradea este al patrulea oras in care PIC fiinteaza dupa Pitesti, Braila si Craiova. Desi s-a dorit un eveniment cu fast, deschiderea oficiala a fost, in cele din urma, o dezamagire pentru majoritatea celor prezenti.
In primul rand, preturile practicate nu sunt dintre cele mai mici de pe piata, asa cum suna sloganul "Cel mai mic e pretul PIC!", decat la putine produse: anumite marci de zahar (care nu sunt de marca), ulei, fructe si ceva electronice. In rest, preturile sunt cam acelasi ca si in celelalte supermarketuri, ba chiar la unele produse acestea sunt mai mari. In al doilea rand, organizarea deschiderii oficiale a lasat mult de dorit, noi avand experienta celorlalte deschideri de astfel de amplasamente in anii trecuti. Chiar daca au fost date invitatii, la un moment dat, au intrat in incinta unitatii cine a vrut si cine nu a vrut, creandu-se o inghesuiala nedorita in fata platourilor cu mancare si in fata barului. In al treilea rand, putini au fost atenti al speach-urile fratilor Penescu, la recitalul Andreei Banica, lumea dand buzna la bunatatile oferite de organizatori. Inghesuiala a fost asa de mare incat s-au spart farfurii, au cazut mancare si prajituri pe jos, oamenii alunecau, boxele s-au rostogolit si au cazut, lovind-o si pe fata directoarei adjuncte a AJOFM Bihor, Daciana Nica. Intr-un cuvant, totul s-a transformat intr-o harababura din care invitatii abia asteptau sa iasa.
Cireasa de pe tort a reprezentat-o momentul taierii panglicii inaugurale cand, din spatele multimii, o batranica se agita sa puna mana pe foarfeca si sa procedeze la traditionala taietura, spre surprinderea primarului Petru Filip. Nedumerit, acesta a aflat ca batranica nu este altcineva decat mama patronilor Penescu, care au venit la Oradea cu intreaga familie.