Petrom a scumpit de astazi carburantii comercializati in reteaua de distributie, noul pret al benzinei fiind cu 9 bani pe litru mai mare, iar al motorinei cu 6 bani, ca urmare a variatiei cotatiilor internationale la produsele petroliere, potrivit companiei.
Astfel, un litru de benzina Eco Premium va costa 3,56 lei, fata de 3,47 lei, in prezent, iar benzina Premium 95 fara plumb va costa 3,54 lei/litru. Un litru de benzina Top Premium 99+ se va scumpi de la 3,77 lei la 3,86 lei. Pretul motorinei Top Euro Diesel 4 va fi majorat de la 3,41 lei/litru la 3,47 lei/litru, in timp ce tipul Euro Diesel 4 va costa 3,42 lei/litru, fata de pretul actual de 3,36 lei/litru. ßi Rompetrol a scumpit ieri carburantii comercializati in statiile proprii cu pana la 8 bani pe litru.
Un litru de benzina Premium E Plus (Euro 3) si de Euro Standard fara plumb (Euro 3) costa, incepand de ieri, 3,58 de lei/litru, cu 8 bani mai mult. Benzina Euro Plus fara plumb (Euro 4) s-a scumpit cu un ban pe litru, pana la 3,90 lei, in timp ce litrul de benzina Euro Super 98 fara plumb (Euro 4) s-a scumpit cu 2 bani, pana la 4 lei. Pentru motorina, preturile au crescut cu 4 bani, un litru de Euro 3 costand 3,45 lei, in timp ce litrul de Super Euro 4 a ajuns la 3,50 lei.
Trebuie spus ca pretul petrolului Brent a scazut la 76,90 dolari pe baril, dupa ce in cursul zilei de ieri a atins nivelul record absolut de 78,18 dolari pe baril, iar cotatia aurului a revenit sub maximul din ultimele doua luni. Potrivit Reuters, volatilitatea pietei a fost accentuata de declaratiile unui ofiter israelian de rang inalt citate de un post de televiziune, conform caruia Israelul ar putea opri in cateva zile ofensiva din Liban. (M.C.I.)