Petrom a inceput procesul de inchidere a tuturor unitatilor de productie consumatoare de gaz natural din combinatului Doljchim, iar in urma acestei masuri un numar de 600 de salariati vor intra in somaj tehnic pana la jumatatea lunii februarie. "Petrom a decis sa initieze inchiderea tuturor unitatilor de productie consumatoare de gaz natural. In acest moment avem in vedere inchiderea unitatilor de productie mai sus mentionate pana la mijlocul lunii februarie, urmand sa monitorizam indeaproape evolutia pietei, pentru a lua decizii ulterioare", se arata intr-un comunicat Petrom. Compania a mentionat ca efectele acestei masuri asupra activitatii si rezultatelor Petrom nu sunt semnificative.
Liderul de sindicat Gheorghe Baiasu a declarat ca jumatate din salariatii combinatului Doljchim vor fi trimisi temporar acasa intrucat pretul de vanzare al produselor pe care combinatul le vinde a scazut pe pietele mondiale si din Europa, sustinand ca de luni s-ar putea inchide instalatia de amoniac. "Din cauza pietei mondiale si europene care este foarte proasta, Petrom isi propusese sa inchida temporar activitatea pe decembrie. De comun acord cu sindicatul, conducerea de la Doljchim si cea a Petrom s-a decis ca partea de amoniac sa functioneze pana pe 10 ianuarie, lucru care s-a si intamplat", a declarat Gheorghe Baiasu. Potrivit liderului de sindicat, cei 609 angajati, dintre care 200 de se afla in concediu de odihna, vor primi 75% din salariu cu sporul de vechime si sporul de Petrom, care impreuna reprezinta 26%.
La combinatul chimic Doljchim lucreaza 1.130 de persoane.
Ministrul Economiei, Adriean Videanu, a afirmat ca Petrom va inchide luni combinatul chimic Doljchim, care va determina o economie importanta in consumul de gaze. "Din ratiuni economice se inchide combinatul. A fost decizia Petrom. Inchiderea combinatului va asigura o economie de 1,2 milioane de metri cubi de gaze pe zi", a precizat ministrul Economiei.