Legume si fructe, multe si de calitate superioara, insa nu se stie daca si la preturi accesibile. Asta vor gasi galatenii care vor ajunge in acest sfarsit de saptamana in Piata Centrala, unde, in perioada 3 - 5 septembrie va avea loc cea de-a saptea editie a targului de toamna. Cel putin asa ne-a spus Eugen Zaharia, directorul Administratiei Pietelor Agroalimentare, care a tinut sa precizeze ca desi producatorii vor aduce produse in cantitati mai mari si de o calitate mult mai buna, nu poate promite cumparatorilor ca acestea vor avea si preturi mai mici. "In 2003 am promis preturi mai mici, iar in ziua targului observam cum preturile cresteau din ora in ora", a mai adaugat directorul APA.

Cu toate acestea, aceasta editie a targului de toamna se anunta a fi una destul de atractiva, mai ales ca Piata Centrala va fi invadata de peste 120 de producatori si comercianti din judetul nostru, dar si de artisti de la Centrul Cultural "Dunarea de Jos" si chiar din Braila. "Daca pana acum trageam de producatori sa vina la targ, in acest an am avut foarte multe cereri din partea acestora, fiind dornici sa aiba un loc la ziua recoltei", ne-a spus Profira Onode, directoarea Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala.

Pe de alta parte, cei care vor ajunge in Piata Centrala vor asista si la o expozitie de utilaje agricole.

De asemenea, pentru gospodinele care nu au suficient timp pentru punerea muraturilor, comerciantii vor avea expozitii cu vanzare de conserve. Nu vor lipsi nici produsele de panificatie, dar nici cel mai "tare" dintre produsele acestui sezon, respectiv butoiul cu must si vin. "In acest an nu vom avea expozitia de animale. Nu avem conditii pentru ele. Insa pentru cei mici vom avea totusi porumbei", a spus Profira Onode.