Sute de pensionari s-au imprumutat in ultima vreme la Casa de Ajutor Reciproc Gorj, pentru a avea bani cu care sa-si achite facturile sau sa-si ajute nepotii.

Peste 620 de pensionari au luat, in luna august, bani cu imprumut de la CARP Gorj. Batranii au avut nevoie de bani pentru a cumpara medicamente, pentru a achita facturile la utilitati si, mai ales, pentru a le da nepotilor cativa lei inainte de a incepe scoala. "In luna august am avut 621 de cereri de pensionari care au luat cu imprumut suma totala de 1,1 milioane de lei. Comparativ cu luna iulie, cand au fost 562 de cereri, in august se simte deja o crestere a numarului pensionarilor care se imprumuta. Multi dintre bunici au spus ca le trebuie bani pentru plecarea la scoala a nepotilor", a afirmat Iulia Cioplea, contabil-sef al CARP Gorj.

Bani pentru facturi

Zeci de pensionari vin zilnic la sediul CARP Gorj pentru a-si achita ratele sau pentru a incerca sa faca un imprumut. "Am luat bani de aici, nu este prima data. De data asta am avut nevoie pentru ca imi pleaca nepoata la facultate. A luat la Bucuresti, la Arhitectura. Au cazat-o la un camin unde le cere banii in avans pe tot anul scolar. I-am ajutat si eu cu 1.500 de lei", a spus Mita G., din Targu Jiu. Pensiile mici nu le permit oamenilor sa faca imprumuturi foarte mari. "Am avut nevoie de 1.000 de lei ca sa imi achit factura la lemnele de foc pentru iarna. Stau la casa si am luat o masina de lemne. Am mai avut si alte datorii mici", a spus nea Iordache, din Balesti. Pentru Mioara, solutia la problemele sale a fost un imprumut la CARP: "Sunt bolnava de cancer si lunar am nevoie de bani pentru tratament. Am fost nevoita sa ma imprumut ca sa am cu ce sa achit medicamentele".