B365.realitatea.net informeaza:Parcare subterana cu platforma din sticla in centrul Capitalei
Se mai construieste o parcare in Capitala. La intersectia dintre Bulevardul Lascar Catargiu si strada Henri Coanda va fi realizata o parcare subterana cu doua niveluri. La suprafata va fi amenajata Piata Henri Coanda cu o fantana arteziana, spatiu verde si iluminat ambiental.
Primaria Capitalei mai pregateste o parcare in centrul Capitalei. Pe bulevardul Lascar Catargiu, langa Hotelul Minerva, unde momentan functioneaza o parcare improvizata, va fi amenajata o piateta publica in care va fi amplasat un monument dedicat lui Henri Coanda.
"Prin eliminarea parcarii improvizate se va crea un loc in care, pe o suprafata de 650 metri patrati, se va amplasa statuia lui Henri Coanda avand in fundal o fantana si un spatiu verde de aproximativ 200 metri patrati, mobilier urban, pavimente, iluminat public si ambiental", se precizeaza in anuntul de intentie al Primariei Capitalei pentru elaborarea unui Plan Urbanistic Zonal.
Sub noua piata va fi construita o parcare subterana pe doua niveluri pentru 36 de automobile. "Accesul in acest parcaj se va face cu platforma inchisa cu sticla, asigurand transparenta pentru o buna vizibilitate a statuii si a cladirilor", se mai precizeaza in documentul Primariei.
Pentru a se putea demara lucrarile la noua parcare si piata, Planul Urbanistic Zonal va trebui aprobat de Consiliul General al Municipiului Bucuresti.