Alesii locali au votat la ultima intalnire trecerea terenului aferent parcului industrial din proprietatea domeniului public in domeniul privat al municipiului Galati, respectiv in administrarea SC Industrial Parc SRL, fapt necesar pentru a da startul licitatiilor in vederea concesionarii in zona respectiva.

Pe de alta parte directorul Parcului Industrial, Viorel Munteanu, ne-a precizat ca a fost necesara majorarea capitalului societatii care administreaza acum parcul industrial cu suma de 23.253.333 de lei. "Pentru a da durmul licitatiilor a fost necesara modificarea actului constitutiv al societatii. Avem multi investitori care si-au manifestat interesul pentru un teren in Parcul Industrial in vederea concesionarii si dezvoltarii unei activitati de productie in zona" a mai spus Munteanu.

Totodata directorul Parcului Industrial a adaugat ca, daca toate firmele care s-au aratat interesate isi vor mentine ofertele si dupa ce se va da startul licitatiilor, atunci zona va fi 100% ocupata. "Au venit sa se intereseze si firme straine, dar si mixte. Spre exemplu firme romano-germane, turco-italiano-romanesti. Toate solicitau terenuri pentru dezvoltarea unei activitati de productie", a mai spus Munteanu.

Infrastructura lasa de dorit

Elanul investitiilor ar putea fi stopat tocmai de conditiile pe care le primesc acestia in Parcul Industrial. Practic acest lucru a fost recunoscut si de directorul Parcului Industrial, care a afirmat ca "trebuie sa miscam mai mult" realizarea infrastructurii in zona. "Investitia din infrastructura este realizata in proportie de pana la 50%", a mai spus Viorel Munteanu.

Conform datelor prezentate in raportul primarului pentru lucrari de amenajare, Parcului industrial i-au fost alocate pana la finele anului trecut 34 de milioane de lei, pentru 2007 fiind prevazuta o alocatie de 1 milion de lei.