Reprezentantii Agentiei de Dezvoltare Regionala (ADR) Nord-Vest au vizitat, pe 23 octombrie, amplasamentele viitorului parc balnear Tasnad-Beltiug-Marghita, impreuna cu repre- zentantii beneficiarilor, inginerul si constructorul, pentru predarea amplasamentului proiectului. Practic, aceasta vizita marcheaza demararea investitiilor estimate la aproape 4 milioane de euro.
Innes Radu, reprezentanta ADR N-V, ne-a comunicat ca "Parcul balnear in Regiunea Nord-Vest, locatiile Tasnad, Beltiug, Marghita" este finantat in cadrul programului PHARE 2006, iar beneficiarii sunt Consiliul Judetean Satu Mare, Consiliul Judetean Bihor si consiliile locale ale celor trei localitati implicate. Ordinul de incepere a lucrarilor a fost emis miercuri, 22 octombrie, investitia care va contribui la consacrarea Regiunii Nord-Vest ca destinatie turistica balneara la nivel national intrand astfel in linie dreapta. Cu aceeasi ocazie, la Tasnad, a fost organizata sedinta Consiliului pentru Dezvoltare Regionala (CDR) Nord-Vest. Membrii CDR au aprobat Planul de actiuni pentru imbunatatirea acti- vitatilor de pregatire a proiectelor pentru finantare prin Programul Operational Regional (POR), care prevede ca reprezentantii ADR Nord-Vest se vor intalni saptamanal, lunar si trimestrial cu potentialii beneficiari ai fondurilor nerambursabile disponibile prin POR, in cadrul unor sedinte de lucru, destinate sprijinirii pregatirii proiectelor.
CDR Nord-Vest a avizat si participarea ADR Nord-Vest in calitate de coodonator si, respectiv, de partener in opt proiecte pregatite sau depuse deja pentru finantare din fonduri europene atat in cadrul apelurilor programelor nationale, cat si ale programelor internationale de finantare. Membrii CDR au mai dezbatut ieri rectificarea bugetului multianual al Agentiei, aprobarea Strategiei Regionale de Inovare Transilvania de Nord, avizarea acordului de asociere dintre ADR Nord-Vest si Institutul Regional pentru Educatie, Cercetare si Transfer Tehnologic, avizarea unui contract de achizitii de servicii de consultanta pentru sprijinirea planificarii urbane, aprobarea Organigramei si a Regulamentului de Organizare si Functionare a ADR Nord-Vest.