Femeile de afaceri din Dolj au decis sa-si faca o Organizatie patronala. Ideea le-a venit la seminarul „Zilele Femeilor Întreprinzator“, organizat de OTIMMC Craiova.Zeci de femei cu spirit întreprinzator au participat miercuri la seminarul „Zilele Femeilor Întreprinzator“, organizat la Craiova de Oficiul Teritorial pentru Întreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie (OTIMMC) Craiova. Evenimentul reprezinta a doua etapa a „Programului national multianual pe perioada 2005-2011 pentru dezvoltarea culturii antreprenoriale în rândul femeilor manager din sectorul întreprinderilor mici si mijlocii (IMM)“. „Obiectivul acestei etape este de a le întâlni pe femeile de afaceri din zona si de a pune bazele unei potentiale colaborari“, a declarat Radu Mirea, directorul OTIMMC Craiova. Pe parcursul seminarului, doamnele prezente au decis sa înfiinteze o „Organizatie patronala a femeilor“, pentru care s-au strâns si semnaturi de adeziune.  
Seminarul, sursa de informare  Seminarul si-a propus însa si promovarea unui sistem de informare si instruire care sa faciliteze mobilitatea femeilor pe piata fortei de munca, precum si dezvoltarea aptitudinilor antreprenoriale ale acestora cu scopul de a se implica în structuri economice private. Asta, în contextul problemelor legate de mentinerea echilibrului dintre obligatiile familiale si cele profesionale si a prejudecatilor existente la nivel local. Au fost prezentate câteva afaceri de succes conduse de femei de la nivel local si s-au transmis informatii despre posibilitatile de finantare (pe POR, Axa prioritara 4 - Domeniul Major de interventie, 4.3 Sprijinirea dezvoltarii microîntreprinderilor; surse de finantare din fonduri structurale POS Cresterea Competitivitatii Economice; produse si servicii oferite de Fondul National pentru Garantare a Creditelor pentru IMM si Cooperatie - FNGCIMMC; produse si servicii oferite de Fondul National pentru Garantare a Creditelor pentru IMM si Cooperatie - FNGCIMMC; produse si servicii bancare).  
Conditiile reusitei în afaceri  În cadrul întâlnirii a fost promovat conceptul de antreprenoriat feminin, egalitatea de sanse si lupta împotriva discriminarii de gen. „Sfatul meu pentru femeile antreprenor ar fi sa plece de la ideea ca suntem egali. Conditiile reusitei în afaceri constau în profesionalism, seriozitate, munca si tenacitate“, a declarat Nirvana Mândruleanu, membra a Uniunii Nationale a Patronatului Român, care a subliniat ideea ca femeile sunt persoane mai greu coruptibile decât barbatii, sunt mai flexibile si foarte deschise colaborarilor. „În plus, credem în fortele proprii si stim s-o luam de la capat“, a adaugat Nirvana Mândruleanu. 
Curs de „Management de proiect“ Urmatoarea etapa a Programului national multianual derulat de OTIMMC, dupa acest seminar, este cursul de „Management de proiect“, organizat în perioada 17-22 octombrie pentru 20 de cursanti. „Majoritatea participantelor au sau doresc sa aiba o afacere. Am ales aceasta tema pentru a le învata sa deruleze pasii unui proiect, dar si sa supervizeze activitatile derulate în cadrul proiectelor“, a precizat Radu Mirea.