Lansat sub motoul "E firesc sa fii indraznet", noul Opel Corsa ataca segmentul de piata destinat automobilelor din clasa mica pe fondul tendintelor tot mai accentuate catre aceasta categorie de autovehicule.
Opel Corsa "D", "vicecampioana" europeana cu 232 de puncte, cu trei mai putin decat Ford S-Max, castigatoarea Best European Car 2007, este unul din modelele care candideaza la titlul de cea mai buna masina a anului 2007 in Romania. Opel Corsa a ajuns la cea de-a patra generatie, fiind unul dintre cele mai populare modele, cu aproximativ 9,4 milioane de unitati vandute numai in Europa in ultimii 15 ani. Noul Opel Corsa este disponibil in doua versiuni, cu trei si cinci usi, asemanatoare numai daca ne referim la platforma de constructie, la motoare si cutii de viteze.
In ceea ce priveste aspectul exterior, designerii au imprumutat conceptul aplicat cu succes la "cuplul" Astra/Astra GTC. Coupe-ul cu trei usi are un caracter sportiv indraznet, in timp ce modelul cu cinci usi se prezinta ca un autovehicul de familie si pentru petrecerea timpului liber.
Noul Corsa are o lungime de 3.999 mm (un plus de 183 mm fata de versiunea anterioara), latimea de 1.707 mm (plus 61 mm), iar inaltimea de 1.494 mm (plus 52 mm), dimensiuni ce au generat un ampatament de 2.511 mm si un ecartament mai lat (1.473/1.458 mm). Sasiul complet nou asigura dinamica si agilitate, ca dotare optionala fiind disponibil si un program de stabilitate electronica (ESP) cu control imbunatatit la subvirare (EUC) si actionarea franei pe toate cele patru roti, in functie de cerinte. Sistemul antiblocare la franare (ABS) si controlul franarii la viraj (CBC) sunt dotari standard. Amatorilor de senzatii tari le sunt oferite optional sasiul sport coborat si jantele de 17 inch.
Pentru cel mai nou model de Corsa este disponibila o gama larga de motorizari, ce include trei propulsoare pe benzina ecotec Twinport de 1 l cu 60 CP, 1.2 l cu 80 CP si 1.4 l de 90 CP si doua motoare Common Rail diesel de 1.3 l de 75 CP, respectiv 1.3 l de 90 CP urmand ca un motor 1.7 CDTI de 125 CP sa fie disponibil si in Romania la inceputul anului urmator. Tehnologia Twinport este un sistem brevetat Opel pentru reducerea consumului de carburant, iar pentru motoarele diesel este disponibil filtrul de particule diesel (DPF). Consumul mediu de carburant se incadreaza in valorile de 5,6 si 5,8 litri pentru motoarele pe benzina de 1 l, respectiv 1.2 l, iar in cazul motoarelor 1.3 CDTI consumul este de 4,6 litri. Transmisia se face prin cutie manuala cu cinci trepte, putandu-se opta si pentru o cutie de viteze automata Easytronic.
Pachetul tehnologic include noi caracteristici in aceasta clasa: faruri adaptabile cu halogen, program inovator infotainment, prima cheie pliabila, sisteme de navigatie cu CD sau DVD-ROM, radio/CD-player cu MP3, telefon mobil cu control vocal si conectare Bluetooth, anvelope Run Flat. In ceea ce priveste posibilitatile de personalizare lista include selectarea automata a presetarilor pentru echipamentele stereo si de climatizare, volan cu incalzire, trapa panoramica. De notat podeaua dubla "Dual Floor" pentru depozitare bagaje, reglabila pe inaltime in doua pozitii, ce permite separarea orizontala a compartimentului de bagaje si extinderea podelei plane a spatiului de incarcare pana la spatarele scaunelor din fata, si sistemul de transport flexibil integrat FlexFix, o premiera mondiala in modelul de productie.
La testele de siguranta EURONCAP noul Corsa a obtinut cinci stele, cu 17 puncte din 18 posibile la ciocnirea frontala, si punctaj maxim, 18 puncte, la impactul lateral.
Pretul de achizitie la dealer al unui Opel Corsa "D", cu toate taxele incluse, variaza intre 9.150 si 16.500 de euro, in Craiova fiind comandate sau in curs de livrare aproximativ 20 de astfel de modele.