GdS inaugureaza astazi o rubrica menita sa tina la curent cititorii interesati de evolutiile pe piata de capital ale principalelor societati din Oltenia listate la bursa.
In saptamana de tranzactionare 5 - 9 februarie actiunile societatii ELECTROPUTERE Craiova s-au depreciat, in medie, cu 1%, pana la pretul de 0,285 lei, pe o lichiditate destul de modesta, aproximativ 90.000 de actiuni. Vineri, societatea a prezentat situatia financiara pe anul trecut, inregistrand pierderi de 50,1 milioane de lei. Acestea au crescut cu 41% fata de anul trecut. Cifra de afaceri a companiei s-a diminuat cu 13%, la 156,5 milioane de lei. Veniturile totale ale firmei s-au situat anul trecut la 171,7 milioane de lei, iar cheltuielile au ajuns la 221,9 milioane de lei, potrivit datelor companiei, transmise BVB.
Titlurile SIF Oltenia s-au depreciat cu 2,5%, inchiderea facandu-se la pretul de 3,57 lei. Valoarea tranzactiilor de saptamana trecuta a fost cea mai scazuta din acest an. Miercuri, CNVM a solicitat SIF Oltenia sa convoace, in termen de doua luni, AGA pentru a decide oportunitatea mentinerii in functie a actualului presedinte, Dinel Staicu, trimis in judecata de DNA in dosarul BIR.
Titlurile OLTCHIM s-au apreciat in medie cu 8,5% pana la 0,46 lei pe actiune. Acestea si-au revenit dupa deprecierea suferita in perioada 18-22 ianuarie, cand pretul minim al unei actiuni a fost de 0,34 lei. Saptamana trecuta a fost una linistita pentru titlurile AUTOMOBILE CRAIOVA SA (ACSA), astfel ca pretul acestora a oscilat intre valorile de sase lei pe actiune si 5,85 lei, unde, de altfel, a si inchis saptamana. Titlurile societatii ALTUR Slatina au suferit la sfarsitul saptamanii o corectie de 2%, pretul ajungand pana la valoarea de 0,22 lei. De altfel, aceste actiuni se afla intr-o perioada mai linistita, pretul osciland de la inceputul anului in intervalul 0,2060 si 0,2260 lei.
Rubrica realizata in colaborare cu Societatea de Servicii de Investitii Financiare INTERCAPITAL INVEST SA.