Angajatii Combinatului sunt nemultumiti de salariile primite si de conditiile de lucru - aceasta este una dintre concluziile principale ale unei analize efectuate de conducerea ArcelorMittal Galati pentru identificarea principalelor probleme existente la nivelul societatii.



In urma realizarii acestui studiu, care a durat cateva luni de zile si din care a reiesit ca a doua problema principala pe platforma siderurgica ar reprezenta-o nemultumirea siderurgistilor privind aspectele sociale, conducerea Combinatului a decis sa ia o serie de masuri pentru ca salariatii sa poata fi multumiti de faptul ca muncesc la ArcelorMittal Galati.

In cadrul unei conferinte de presa sustinute in urma cu cateva luni, directorul general al Combinatului, Augustine Kochuparampil, a declarat ca unul dintre obiectivele principale ale administratiei este ca salariatii sa fie mandri de faptul ca muncesc pe platforma siderurgica. Desi directorul general nu a precizat cum va reusi sa-i faca pe siderurgisti sa fie fericiti ca lucreaza la Combinat, in ultimele luni conducerea a facut o serie de actiuni de imbunatatire a imaginii companiei.

Astfel, dupa ce au organizat o serie de actiuni cu ocazia Zilei Copilului sau a Zilei Mediului, in care au oferit cadouri siderurgistilor sau copiilor acestora, sefii ArcelorMittal Galati intentioneaza sa faca acelasi lucru si cu ocazia Zilei Siderurgistului, care se sarbatoreste la 8 septembrie. Suma pusa la bataie pentru manifestarile care vor avea loc intreaga zi sunt mult mai mari comparativ cu anii precedenti, unul dintre principalele motive reprezentandu-l si faptul ca la acea data va fi lansat in mod oficial noul brand, ArcelorMittal.

Intentiile conducerii Combinatului de a organiza o serie de actiuni prin care sa imbunatateasca imaginea companiei sau sa-i recompenseze pe angajati sunt laudabile, acestea insa nu rezolva principalele nemultumiri ale salariatilor, privind salariile, conditiile de munca sau de petrecere a timpului liber. Un exemplu in acest sens il reprezinta Priza Dunarii, o baza de agrement pentru angajatii Combinatului, unde conditiile lasa de dorit si unde sunt necesare investitii pentru ca siderurgistii sa-si poata petrece in mod agreabil timpul liber. Este insa greu de crezut ca siderurgistii vor putea fi mandri de faptul ca lucreaza pe platforma siderurgica atata timp cat salariile nu sunt pe masura muncii depuse sau pana cand nu vor fi asigurate conditii corespunzatoare de lucru.