Evz.ro informeaza : Gata cu vecinii rau-platnici: apa si gazele vor fi separate pe fiecare apartament
Vecinul rau platnic nu va mai da batai de cap celor de langa el. Asta, daca parlamentarii vor vota proiectul de lege care prevede ca toti furnizorii de utilitati vor fi obligati sa incheie contracte individuale cu fiecare locatar.
"Reglementarea asigura posibilitatea de a recupera mai usor si mai repede datoriile propretarilor de locuinte", se precizeaza in expunerea de motive a draftului, care a fost avizat deja favorabil de Consiliul Legislativ al Senatului.
Potrivit presedintelui Federatiei Asociatiei de Proprietari, Radu Opaina, legea actuala permite separarea locatarilor la utilitati, insa societatile refuza de multe ori sa monteze contoare. Totodata, legislatia prevede ca, pentru montarea unui ceas de gaze, proprietarul apartamentului trebuie sa ia avize de la vecini si sa achite taxele aferente noii instalatii.
Noua lege prevede ca cei care nu-si pot achita pe loc datoriile avute in momentul in care vor fi montate contoarele individuale, vor plati datoria esalonat, dupa ce furnizorii de utilitati vor incheia cu asociatia contract de cesiune de creante.