Sustine vicepresedintele FSS Metarom Galati, Emil Mihaila, care la inceputul acestei saptamini nu a primit sprijinul solicitat de la liderii sindicatelor de uzine de la Combinat afiliate la filiala locala a federatiei. Emil Mihaila sustine ca, in aceste conditii, atit el cit si ceilalti trei colegi ai sai din biroul de conducere, Maricel Oancea, Adrian Adascalitei si Danut Onica, si-au luat concediu de odihna timp de 10 zile, dupa care vor decide daca se vor intoarce in productie, pastrindu-si totodata functiile detinute.

Cutremurul sindical la virful FSS Metarom Galati a avut loc marti, cind liderii uzinelor s-au aratat nemultumiti de activitatea celor patru reprezentanti si au decis sa convoace consiliile de conducere la nivelul uzinelor pentru a decide daca acestia vor fi platiti din banii sindicatelor. Nemultumiti de faptul ca nu au primit imediat un raspuns afirmativ la doleanta lor, cei patru lideri au intrat in concediu de odihna, iar presedintele FSS Metarom Galati, Maricel Oancea, a anuntat miercuri ca si-a dat demisia din functie deoarece a fost dezamagit de atitudinea colegilor sai si ca nu mai doreste sa se mai implice in activitatea sindicala. Demisia lui Maricel Oancea se pare ca a fost facuta doar la nivel declarativ, deoarece aceasta nu a fost inregistrata nicaieri.

A doua zi dupa cutremurul sindical, reprezentantii administratiei au sigiliat birourile celor patru lideri aflati in concediu, dar si sala de sedinte in care aveau loc intilnirile liderilor de sindicat ai uzinelor si chiar si sala unde se afla arhiva sindicatului.

"Nu ne-am dat demisia din functii, ci doar ne-am luat concediu de odihna, urmind sa decidem ce vom face mai departe. M-a dezamagit atitudinea colegilor mei, a liderilor de sindicat, care nu ne-au dat un raspuns concret si afirmativ atunci cind le-am cerut sa fim platiti de sindicat. Singura uzina care ne-a sprijinit si care a fost de acord a fost Uzina Aglomerare Furnale", ne-a declarat Emil Mihaila.

Acesta mai sustine ca cei patru lideri ai Metarom Galati, chiar daca se vor intoarce in productie, nu vor demisiona din functiile sindicale detinute si, mai mult, nu pot fi demisi de liderii de sindicat de la uzine, aceasta decizie putind fi luata doar in cadrul Consiliului de Conducere al FSS Metarom.

In ceea ce priveste decizia administratiei de a sigila, imediat dupa plecarea lor in concediu, birourile din sediul federatiei, Emil Mihaila a declarat: "Salut decizia administratiei Combinatului de a sigila toate birourile din sediul federatiei pentru ca in acest mod nu vor putea fi sustrase actele care sint acolo si care demonstreaza si munca noastra, a celor patru membri ai biroului permanent, mai ales pentru ca noi, toti patru, am intrat in concediu. Declaratia lui Emil Mihaila privitoare la sigilarea incaperilor din sediul federatiei este putin ciudata, tinind cont de faptul ca pentru fiecare dintre aceste birouri exista chei, iar in sala de conferinte se desfasurau sedintele la care participau liderii de sindicat ai uzinelor in cadrul carora se luau decizii importante referitoare la destinele siderurgistilor.