Directia Generala a Finantelor Publice Bihor informeaza contribuabilii persoane juridice romane ca au fost operate modificari prin publicarea Ordinului presedintelui ANAF nr. 2310 din 3 decembrie 2007 privind procedura de inregistrare a contractelor incheiate intre persoane juridice romane si persoane juridice straine sau persoane fizice nerezidente.
Astfel, persoanele juridice romane au obligatia sa inregistreze contractele incheiate cu persoane juridice straine si persoane fizice nerezidente, care executa pe teritoriul Romaniei prestari de servicii de natura: lucrarilor de constructii, montaj, activitati de supraveghere, activitati de consultata, de asistenta tehnica si a oricaror altor activitati care pot constitui sediu permanent in Romania.
Smaranda Scridon, sefa DGFP Bihor, informeaza ca nu fac obiectul ordinului contractele incheiate pentru activitati desfasurate in afara teritoriului Romaniei. Inregistrarea contractelor se realizeaza numai prin depunerea "Declaratiei de inregistrare a contractelor initiale/ aditionale (conexe) incheiate cu persoane juridice straine sau persoane fizice nerezidente". Declaratia se depune in termen de 30 de zile de la: incheierea contractului, in cazul contractelor noi, modificarile intervenite in datele declarate initial, intrarea in vigoare a prezentului ordin pentru contractele aflate in derulare, incheiate anterior. Organul fiscal competent la care se depun si se inregistreaza aceste declaratii este Administratia Finantelor Publice a Municipiului Oradea, cam. 3, pentru persoane juridice romane cu domiciliul fiscal in municipiul Oradea sau DGFP Bihor/Biroul Metodologie si Asistenta Contribuabili/Compartimentul evitarea dublei impuneri si acorduri fiscale internationale, cam. 303, pentru persoane juridice romane cu domiciliul fiscal in restul judetului si pentru contribuabilii mijlocii.
Pentru neindeplinirea obligatiei de inregistrare a contractelor se aplica sanctiunea prevazuta in OG 92/2003, republicata, privind Codul de procedura fiscala cu modificarile si completarile ulterioare, si anume, amenda de la 500 la 1.000 de lei.