Problemele aparute in ultimele doua luni in privinta acordarii de bilete de odihna la un pret redus pentru siderurgisti a reprezentat subiectul intalnirii care a avut loc ieri intre reprezentantii conducerii Combinatului si liderii tuturor sindicatelor.

In urma discutiilor purtate s-au convenit noii pasi care trebuie parcursi de angajatii care doresc sa primeasca bilete de odihna sau tratament, existand sanse ca, incepand de saptamana viitoare, siderurgistii sa poata beneficia efectiv de facilitatea prevazuta in Contractul Colectiv de Munca si sa-si petreaca concediul cu bani mai putini.

Potrivit secretarului general al FSS Metarom Galati, Danut Onica, procedura de obtinere a unui bilet s-a modificat fata de cea existenta pana acum: "Angajatii se vor prezenta la agentia de turism a Combinatului, vor lua un formular pe care il vor completa si se vor prezenta la unul dintre cei patru operatori de turism din Galati cu care s-au incheiat contracte pentru bilete. Contravaloarea biletului se va plati in momentul cumpararii acestuia, urmand ca a doua zi angajatul sa primeasca pe card cuantumul subventiei acordate de societate, care este de maxim 500 de lei. Ca un alt element de noutate, la intoarcerea din concediu angajatul va trebui sa prezinte un document stampilat, respectiv factura, de la hotelul unde a stat, in care sa se certifice faptul ca a locuit acolo. In caz contrar angajatului i se va retine din salariu subventia primita de la societate".

Potrivit aceleiasi surse, se doreste ca incepand de saptamana viitoare sa se reia acordarea biletelor de odihna si tratament, care nu a mai fost posibila incepand din luna aprilie din cauza neincheierii de contracte intre Combinat - care administreaza de anul trecut agentia de turism de pe platforma siderurgica - si operatorii de turism.

"De la inceputul acestui an si pana in prezent au fost acordate 44 de bilete de odihna, in timp ce in aceeasi perioada a anului trecut au fost acordate cateva sute. Suma alocata in acest an de Combinat pentru subventionarea biletelor de odihna si tratament este de 1,7 milioane de lei", ne-a mai declarat Danut Onica.

Numarul solicitarilor de bilete de odihna si tratament din ultimele doua luni nu a fost mare, astfel incat nu au aparut nemultumiri in randul siderurgistilor. Ca un alt element de noutate, agentia de turism a Combinatului, care are de cateva zile un nou sef in urma demisiei depuse de cel care a detinut acest post, se va ocupa de supravegherea serviciilor oferite siderurgistilor.