Amerom SA, firma care detine 40,3% din actiunile ICMRSG, nu mai doreste sa fie actionara la cea mai mare societate de constructii din judetul Galati. Amerom, al carei patron este omul de afaceri Nicolai Boghici, a incheiat ieri tratativele cu reprezentantii Programului de Actiune al Salariatilor (PAS) de la ICMRSG, care detine 41,5 % din actiunile societatii de constructii, in vederea cesionarii catre acesta a pachetului de 40,3% din actiuni.



Dupa ce ieri au stabilit pretul pe care il vor plati pentru achizitionarea de la Amerom a pachetului de actiuni, reprezentantii PAS-ului de la ICMRSG vor incepe intocmirea actelor necesare pentru cesionare. Potrivit liderului de sindicat al ICMRSG, Toader Tebreanu, procedura de cesionare a pachetului de actiuni intre cele doua parti va fi finalizata intr-o luna de zile, urmind ca PAS-ul sa detina aproximativ 83% din actiunile ICMRSG.

"Am primit, in urma cu o saptamina, o scrisoare din partera Amerom, care si-a anuntat intentia de a cesiona catre PAS pachetul de actiuni detinut la ICMRSG. Conform contractului incheiat intre PAS si Amerom, cele doua parti nu-si pot cesiona decit intre ele actiunile", a adaugat liderul de sindicat Toader Tebreanu. Reamintim ca ICMRSG a fost privatizata anul trecut, pachetul de actiuni scos la vinzare de catre AVAS fiind cumparat de un consortiu format din firma Amerom si PAS-ul din cadrul ICMRSG. Inainte de privatizarea ICMRSG, salariatii societatii care sint membri ai PAS-ului au platit anumite sume de bani si au devenit astfel actionari.



ICMRSG are un nou Consiliu de Administratie



Adunarea Generala a Actionarilor (AGA) care a avut loc ieri la ICMRSG i-a ales pe cei trei noi membri ai Consiliului de Admnistratie (CA), urmind ca in urmatoarele zile sa fie ales presedintele CA. Astfel, din CA fac parte Voica Marinescu - fost director economic al ICMRSG -, Mihai Constantin - care este seful reprezentantei din Bucuresti a ICMRSG - si Tanasoaie Sorin - care este jurist in cadrul societatii. Tinind cont de faptul ca PAS-ul va avea peste 80% din actiuni, iar presedintele Consiliului de Admnistratie al PAS-ului este fostul director general al ICMRSG, Anton Coman, care si-a dat recent demisia din functie si s-a angajat la Mittal Steel, nu este exclus ca acesta sa fie numit in urmatoarele zile presedinte al Consiliului de Administratie al societatii de constructii.