Directia de Munca si Protectie Sociala (DMPS) a incheiat contractul cu CEC-ul, lucru ce va permite ca doritorii sa-si deschida cate un cont unde sa le fie virate alocatiile de stat. Conducerea DMPS Galati, ne-a facut cunoscut faptul ca acum se afla in tratative si cu reprezentantii bancilor BancPost si Romextera.

"Noi suntem deschisi la orice oferta si am invitat toate bancile la aceste negocieri, dar deocamdata doar cei de la BancPost si Romextera au raspuns invitatiilor noastre. Am reusit, de asemenea, sa incheiem protocolul cu CEC-ul, avand in vedere ca institutia are peste tot locatii, lucru acesta este extrem de benefic, in special pentru locuitorii din mediul rural, care-si pot deschide acum conturi pentru a le fi virata alocatia", a spus Niculina Olimpia Ralea.

In acest moment exista, practic, cinci institutii bancare cu care Directia de Munca a incheiat conventii. Dupa cum, se stie, de la 1 ianuarie, alocatiile scolarilor se dau prin Posta, existand si posibilitatea ca toti titularii de alocatii sa-si deschida conturi bancare in care sa ajunga banii. Acesta a fost motivul pentru care, timp de doua luni de zile, angajatii Directiei de Munca au colaborat cu Inspectoratul Scolar Judetean in vederea preluarii bazelor de date de la acestia.

Dintre cei 72.329 de copii prezentanti pentru validare, 69.847 au avut informatii complete si valide. Alti 578 au prezentat date incomplete, dar li se poate plati alocatia, in vreme ce altor 206 copii nu li se pot achita alocatiile pentru ca nu au avut date valide