Prezentare: "Viorica Gotu, reprezentantul rromilor in Biroul Judetean pentru Rromi, Prefectura judetului Galati."



Fisa postului: "N-as putea spune ca exista o fisa a postului, dar, intrucit am fost angajata pe baza Strategiei de Guvern nr. 430/2001 privind imbunatatirea situatiei rromilor, a fost realizata o fisa a postului la nivel national, pentru toti reprezentantii, insa este putin ambigua. Fiecare isi desfasoara activitatea in functie de problemele care exista in judetul pe care il reprezinta si in functie de resursele pe care le detine, dar si de relatiile create in timp."



Timp efectiv de lucru: "In mod normal programul persoanelor care lucreaza in Prefectura este cuprins intre orele 8.30-16.30. Nu am fost controlata niciodata din acest punct de vedere, dar se stie ca nu intotdeauna te poti incadra intr-un anume program. De cele mai multe ori vin inainte de inceperea programului,si foarte rar mi se intimpla sa plec inaintea orei de final a programului. Oricum, rromilor nu o data li s-a intimplat sa vina mai pe seara si sa ma gaseasca tot la birou."



Momente de maxima tensiune: "Cred ca cea mai incarcata perioada a fost atunci cind s-a primit corespondenta de la Geneva referitor la despagubirile pentru rromi sosite in cadrul programului german de compensatii."



Cea mai aglomerata perioada a zilei: "Cred ca dimineata este cea mai aglomerata parte a zilei. Persoanele cu diverse probleme, in special cele din teritoriu, doresc sa-si rezolve treburile dimineata."



Perfectionare: "Trebuie sa spun ca incerc sa ma perfectionez din mers. Oricum, aproape la fiecare sfirsit de saptamina merg impreuna cu alti colegi din tara la tot felul de cursuri de perfectionare, care vizeaza legislatia in domeniul administratiei publice, in domeniul drepturilor omului, femeii si copilului, cursuri despre Strategia de Guvern 430/2001, dar merg si la altfel de cursuri de perfectionare, de operator PC sau de limba engleza."



Salarizare: "Muncesc pentru un salariu care depaseste doar cu foarte putin suma de 6 milioane de lei, un salariu care nu este deloc indestulator pentru a-mi achita factura celor doua telefoane sau sa pun benzina la masina de cite ori plec in teritoriu pentru a rezolva problemele rromilor care nu sint din oras. Oricum, nu salariul ma motiveaza sa ramin in functie, ci faptul ca pot sa-mi ajut semenii."



…putin peste 6 milioane de lei"