Luni, 22 iunie, la ora 10.00, Marian Sarbu, ministrul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, lanseaza primele trei proiecte strategice finantate din Fondul Social European (FSE) in cadrul Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 -2013 (POS DRU).
Proiectul SCOR - Sanse pentru comunitatea rurala are ca obiectiv general constientizarea populatiei din mediul rural cu privire la oportunitatile de demarare a unei activitati independente si dezvoltarea competentelor si abilitatilor antreprenoriale.
Proiectul PROSELF - Promovarea serviciilor de tip self-service isi propune modernizarea si flexibilizarea sistemului de furnizare a serviciilor publice de ocupare prin infiintarea a 47 de centre de self-service in agentiile teritoriale pentru ocuparea fortei de munca.
Proiectul SCOP - Specializarea Consilierilor de Orientare Profesionala isi propune consolidarea si modernizarea sistemului de formare profesionala a personalului Serviciului Public de Ocupare prin oferirea de servicii eficiente, la un standard inalt de calitate, adaptate cerintelor si asteptarilor mereu in schimbare ale clientilor.
Evenimentul are loc la sediul Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca, din strada Avalansei nr. 20-22, sector 4, Bucuresti, Sala de Conferinte, etajul II.
Lansarea are loc in cadrul unei conferinte de presa la care participa Marian Sarbu, ministrul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale,Silviu Bian, presedinte ANOFM, Dumitru Costin, presedinte BNS, Luminita Danes, manager proiect si reprezentatii institutiilor implicate in implementarea proiectelor.