Ministrul IMM-urilor, Constantin Nita, a declarat ca impozitul forfetar nu trebuia introdus si ar trebui anulat. Totusi, ministrul Nita isi asuma ideea introducerii acestuia, cu precizarea ca el avea in vedere aplicarea intr-o perioada de crestere economica.
"Cartea economica spune ca impozitul forfetar se aplica in perioade de crestere economica. Cand s-a facut primul proiect de buget si programul de guvernare, Romania era in crestere economica. Din acest motiv a fost introdus in programul de guvernare impozitul forfetar: pentru a scoate la suprafata evaziunea fiscala, pentru a stimula si asa mai departe", a spus Nita.
"Din punctul meu de vedere, (impozitul forfetar n.r.) ar trebui anulat sau pus un anumit prag, dar nu e treaba mea, ci a ministrului de finante, care trebuie sa faca o analiza cu Fondul Monetar International", a adaugat el.
Ministrul IMM-urilor a mentionat ca impozitul forfetar nici "nu trebuia bagat".
"Daca trebuie sa-si asume cineva paternitatea pe ideea de impozit forfetar si introducerea lui in programul de guvernare, eu l-am facut, ca sa fie foarte clar", a afirmat Nita, la Realitatea FM.