Germania intentioneaza sa mareasca TVA, care este de 7%, la o parte dintre produse, pana la 19% in industria hoteliera. O alta pista evocata adesea este TVA de 25%. Se iau in calcul si o reducere a cheltuielilor sociale si o crestere a impozitului pe venit. Singurele venituri de care nu se vor atinge insa, vor fi pensiile. Masurile ar trebui sa fie aplicate din 2011.
Ministrul german de Finante, Wolfgang Schauble, le-a dat o veste proasta concetatenilor sai: din 2011 impozitele s-ar putea mari, scrie Le Figaro.
Germania, care ar trebui sa aiba anul acesta un deficit public de 6% din PIB, vrea sa se incadreze in standardele Pactului European de Stabilitate pana in 2014, ceea ce implica 72 de miliarde de euro economii. Pentru a atinge aceasta cifra, Guvernul prevede un program de reducere a cheltuielilor statului si de marire a taxelor.
Finantele germane intentioneaza sa economiseasca 10 miliarde de euro pe an, pana in 2014. Datele exacte vor fi comunicate din iulie, cand va fi adoptat proiectul de buget pe 2011. Wolfgang Schauble le-a promis germanilor ca face ordine in socotelile Statului fara sa compromita cresterea economica, dar "toti cetatenii vor trebui sa contribuie, in masura suportabila pentru fiecare".
Germania intentioneaza sa mareasca TVA, care este de 7%, la o parte dintre produse, pana la 19% in industria hoteliera. O alta pista evocata adesea este TVA de 25%. Se iau in calcul si o reducere a cheltuielilor sociale si o crestere a impozitului pe venit. Singurele venituri de care nu se vor atinge insa, vor fi pensiile.
Nici partenerii europeni ai Germaniei, nici Statele Unite nu cred ca Germania face suficiente eforturi pentru a stimula cresterea economiei mondiale. Acestea i-au cerut Guvernului german sa nu compromita timida crestere economica.