Decebal Traian Remes considera ca problema zilierilor care lucreaza la negru in cea mai bogata comuna din judet, Matca, nu tine de ministerul pe care il conduce. Reamintim ca Gheorghe Flutur, fost ministru al Agriculturii, a promis, in cadrul ultimei sale vizite in judetul Galati, ca va intreprinde demersurile necesare pentru adoptarea unei ordonante de urgenta care sa reglementeze situatia muncitorilor din Matca.

Promisiunile acestuia au venit pe fondul amenzilor usturatoare aplicate de inspectorii ITM Galati persoanelor care munceau fara forme legale in comuna galateana. Decebal Traian Remes sustine insa ca problema este in curtea Fiscului si a Ministerului Muncii, din punctul sau de vedere subiectul fiind inchis intrucit legislatia aplicabila acestei categorii profesionale exista si trebuie doar aplicata.

Primarul din Matca, Ionel Pohrib, afirma ca situatia trebuie rezolvata cit mai repede posibil, intrucit buna parte dintre zilieri refuza sa se mai prezinte la munca de teama amenzilor pe care le-ar putea primi. Principala consecinta a acestui fapt este penuria de forta de munca pe piata din Matca, proprietarii de sere si solarii fiind nevoiti sa se gindeasca acum la alte modalitati pentru a compensa pierderea amintita.