Firma oradeana Expo Varadinum organizeaza, in colaborare cu Camera de Comert si Industrie Bihor, ITD Hungary si Camera Economica a Croatiei, in perioada 20-23 septembrie, in incinta Salii Sporturilor din Oradea, cea de-a XI-a editie a Targului international de bunuri de larg consum, Varadinum Expo.
Andrei Bondor, reprezentantul Expo Varadinum, ne-a informat ca firmele participante sunt in numar de 140, suprafata pe care acestea vor expune fiind de 5.000 m2.
Practic, intregul spatiu al Salii Sporturilor este ocupat. Eveniment local de interes social, Varadinum Expo este cel care reda cel mai fidel realitatea economica din zona, iar anul acesta, mai mult ca in alti ani, targul va deveni o fereastra spre Vest, prin prezenta a 33 de firme din Ungaria si a cinci din Croatia. Restul societatilor sunt din Romania.
Prin urmare se asteapta ca serviciile de cazare sa creasca in aceasta perioada cu 30%, circa 50% din firmele expozante aflandu-se pentru prima data la Oradea.
Firmele vor expune utilaje, instalatii si accesorii, materiale de constructii, decoratii si finisaje, instalatii de incalzire, climatizare si sanitare, produse PSI, mobilier si design interior, tehnica parasolara, izolatii termice, centrale, sobe, usi, geamuri, piscine, articole pentru copii, pentru femei si barbati, echipamente audio-video, case de marcat fiscale, alimentatie publica, dealeri auto si turism.
Conferinta economica romano-ungara
Deschiderea oficiala va avea loc, joi, la Sala Sporturilor din Oradea. La eveniment vor fi prezenti ministrul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor - Borbély László, ministrul Telecomunicatiilor, Iuliu Winkler, si secretarul de stat Imre István. Szabó Ödön, consilier in cadrul Consiliului Judetean Bihor, ne-a declarat ca, vineri, se va organiza o conferinta economica cu toti participantii, cu ministrii si cu oamenii de afaceri. In cadrul conferintei, care va avea loc la Hotelul Dacia Continental, se vor discuta modalitati de cooperare economica romano-ungara, iar Marius Fandly, director executiv adjunct in cadrul Directiei Generale a Finantelor Publice Bihor, va prezenta situatia taxelor si impozitelor in Romania. Pe tot parcursul expozitiei, in incinta Salii Sporturilor vor exista spatii de joaca si obiecte pentru copii, care se pot juca gratis, in timp ce parintii vor face cumparaturi.
Biletul de intrare este 3 lei.