Doar patru galateni dintre cei 1.400 are au trecut ieri pragul Universitatii au fost angajati pe loc de cei care se aflau acolo pentru recrutare de forta de munca. De la primele ore ale diminetii oamenii au venit la bursa generala a locurilor de munca, organizata de Agentia Judeteana de Ocupare a Fortei de Munca (AJOFM). In numar destul de mic dimineata, galatenii au dat buzna spre orele 10.30 - 11.00.

Tineri, adulti, dar si persoane cu dizabilitati si-au cautat o slujba pe masura pregatirii lor. Angajatorii au asteptat si ei sa vina oameni doritori sa munceasca. Potrivit conducerii AJOFM, 700 de persoane au fost selectate in vederea incadrarii in munca. Grupul de firme Galmopan a avut un stand la acest tirg, la care a facut o oferta de 28 de locuri de munca, in meseria de operatori produse lactate si muncitori necalificati. Vizitatorii au fost numerosi, dar selectia a fost una riguroasa, iar in prima jumatate de ora fusesera depuse patru CV-uri.

Unde ne sint specialistii?!

In general patronii au cautat meseriasi, care, din nefericire, nu si-au prea facut aparitia. "Sintem doua firme aici care cautam timplari. Pina la acest moment (vineri, 20 aprilie, 10.30 - n.r.) n-a venit nici un timplar adevarat si de acest trend avem parte de trei ani incoace. Asta pentru ca timplarii buni sint plecati peste granita, iar cei care au ramas stiu sa faca doar cutiute", ne-a spus Victoria Ioji, administrator de firma. Tot aceasta ne-a mai spus ca, pina la jumatatea timpului alocat bursei de ieri, nu reusise sa selecteze nici macar un singur meserias.

In cautarea unei slujbe

Cei care cautau sa se angajeze au fost de acord ca oferta de munca este una variata, dar, din pacate pentru acestia, nu corespundea cu studiile lor. "Am terminat profesionala la Liceul Metalurgic, acum sint la seral si-mi caut un loc de munca. Deocamdata nu mi-am gasit nimic, dar nu disper, oferta este variata si nu ma cramponez sa fac doar meseria mea", ne-a spus George Lapusneanu, in virsta de 20 de ani.

"Sint croitoreasa de meserie, am terminat scoala profesionala, iar pina la acest moment nu am depus nicaieri un CV din cauza ca nu am gasit nimic din ceea ce stiu sa fac", a conchis Geanina Cristea, in virsta de 19 ani.

"Au fost contactati pentru aceasta bursa a locurilor de munca 1.420 de agenti economici din Galati, au raspuns invitatiei 65, care au venit cu 985 de locuri de munca. La bursa au participat 1.400 de galateni, 700 au fost selectati in vederea angajarii si doar patru au fost angajati pe loc", a spus directorul AJOFM, Victoria Movileanu.