Primarul Dumitru Nicolae a fost, saptamina trecuta, la Mangalia, la o intilnire a primarilor de municipii, pentru a lua lectii in ceea ce priveste preluarea si administrarea societatii Electrocentrale de catre municipalitate

Discutiile despre preluarea de catre municipalitate a unitatii care produce energie termica pentru Galati ramin in continuare un subiect fierbinte. Principalul motiv pentru care situatia se prezinta in acest fel il reprezinta credinta alegatorilor ca, dupa trecerea societatii Electrocentrale in administrarea municipalitatii si fuzionarea ei cu Apaterm, va scadea valoarea facturilor la apa calda si caldura. Ultimele detalii referitoare la acest subiect au fost prezentate ieri de primarul Dumitru Nicolae. "Saptamina trecuta am participat la o intilnire, care a avut loc la Mangalia, a primarilor de municipii din tara noastra. S-au discutat foarte multe probleme. Cea mai importanta dintre acestea este legata de incalzire. Mai exact edilii prezenti au vorbit despre situatiile unitatilor care produc energie termica si care nu au fost inca preluate de administratia locala. Noi vrem sa preluam Electrocentrale. Acum trebuie ca impreuna cu Executivul sa gasim o solutie de a scapa sau de a plati in timp datoriile pe care Apaterm le are fata de producatorul de energie termica. Cred ca Executivul ne va ajuta, asa cum a facut si in cazul unor orase precum Timisoara, Arad, Oradea", a declarat edilul.

Se decide in aceste zile

Dumitru Nicolae a prezentat modul in care guvernantii vor sa ajute municipalitatea galateana in scopul unei bune administrari a producatorului de energie termica. "Legat de modul in care Guvernul ne poate sprijini se vorbeste despre livrarea catre Electrocentrale de gaze naturale din productia interna. Executivul ar trebui, conform promisiunilor, sa suporte pretul combustibilului necesar in proportie de 45%. Combustibilul va fi dat incepind cu trimestrul al treilea, iar plata se va face de catre unitate dupa sase luni. In plus conducerea BCR a decis sa prelungeasca perioada in care Electrocetrale va putea sa ramburseze creditele accesate pina acum. Conducerea bancii a precizat si ca va prelungi perioada de creditare cu inca 10 ani", a mai declarat primarul Dumitru Nicolae. Precizam ca ieri edilul avea programata o intilnire cu specialistii Agentiei Nationale pentru Reglementare in Energetica, urmind a pune la punct ultimele detalii referitoare la problemele ce tin de situatia financiara a unitatii care produce energie termica pentru Galati. "Va aparea in scurt timp o ordonanta a Guvernului in acest sens", a incheiat primarul.