Jurnalistul Ion Cristoiu si-a reconsiderat, aseara, la insistentele directorului Marius Tuca, decizia de a pleca de la "Jurnalul National" din cauza atacurilor unor confrati din trust.
Presa a relatat despre decizia lui Ion Cristoiu de a parasi complet trustul de presa Intact, in cadrul caruia a activat in ultimii ani, ultima "reduta" abandonata fiind editorialul zilnic din "Jurnalul National".
Ion Cristoiu a parasit emisiunea "Sinteza zilei" dupa alegerile parlamentare de anul trecut, soldate cu intrarea aliantei PSD-PC la guvernare, alaturi de PD-L, sustinand ca nu ar mai putea fi considerat obiectiv atat timp cat patronul postului e implicat in guvernarea statului.
Cu toate acestea, analistul a continuat sa scrie pentru "Jurnalul National" si sa realizeze talk-show-ul "Zig-zag", la trustul amintit, pana de curand, cand anumite atacuri la adresa sa venite din interiorul trustului l-au determinat sa renunte complet la televiziunile Antenei.
Duminica a fost difuzata ultima editie a instructivei emisiuni "Zig-zag", contractul lui Cristoiu expirand fara a mai fi innoit, din toamna.
Jurnalistul a decis sa puna capat si colaborarii cu ziarul lui Marius Tuca, "Jurnalul National", unde asigura de ani de zile editorialul, motivul supararii fiind aceeasi lipsa de reactie a sefilor trustului fata de atacurile unor gazetari ai Intact. Anuntul oficial al abandonului lui Ion Cristoiu, care urma sa apara in "Jurnalul National", nu a mai fost facut.
Reputatul jurnalist si analist a decis, aseara, sa mai continue o perioada colaborarea cu "Jurnalul National", la interventia expresa a lui Marius Tuca, directorul publicatiei. Aflat in concediu, Tuca a fost instiintat din redactie ca analistul politic si-a trimis ultimul editorial insotit de anuntul plecarii si de la ziar, moment in care a decis sa actioneze.
El l-a contactat de urgenta pe Ion Cristoiu, pe care l-a rugat sa ramana, cu promisiunea ca va face tot ce ii sta in putinta pentru a bloca atacurile unor colegi ai ziaristului la adresa lui.
Induplecat, Cristoiu a decis sa ramana, in perioada urmatoare, iar mesajul sau de adio, din finalul editorialului a fost scos din text, inaintea publicarii, informatia fiind confirmata de Ion Cristoiu.
Atacurile colegilor de trust ai lui Cristoiu sunt identificabile din doua directii: galagiosul Mircea Badea, realizatorul emisiunii tv "In gura presei" si ranchiunosul Victor Ciutacu, unul dintre redactorii sefi ai "Jurnalului National".
Mare pacat ca a intrat vrajba intre acesti jurnalisti de calibru din trei generatii diferite - Badea, Ciutacu, Cristoiu -, care au totusi ceva comun: talent si coloana vertebrala. Marius Tuca isi poate arata muschii de mediator.