Rata somajului inregistrata in cursul lunii iunie la nivelul judetului a fost de 5,9%, mai mica decit cea aferenta aceleiasi luni a anului precedent, care a fost de 7,8%.

Directorul executiv al Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM), Victoria Movileanu, ne-a declarat ca numarul somerilor aflati luna trecuta in evidente a fost de 13.231, dintre care 5.457 primeau ajutor de somaj. "Rata somajului feminin inregistrata luna trecuta a fost de 5,4%. Numarul somerilor inregistrati in luna iunie a anului 2007 a scazut comparativ cu luna iunie a anului trecut, cind in evidentele institutiei erau 17.431 de someri. Faptul ca rata somajului a scazut arata ca nu au mai avut loc disponibilizari colective si ca din punct de vedere economic judetul Galati sta bine", ne-a declarat Victoria Movileanu.

Potrivit aceleiasi surse, cele mai mari probleme se inregistreaza in mediul rural, unde exista cele mai putine locuri de munca si unde ar trebui luate cele mai multe masuri pentru dezvoltarea economica a localitatilor. Victoria Movileanu a precizat ca una dintre solutii ar fi accesarea fondurilor structurale europene cu ajutorul carora s-ar putea pune bazele unor activitati de productie privind procesarea produselor agricole si animaliere.