Magiunul natural de prune Topoloveni a fost medaliaz de International Taste & Quality Institute, din Bruxelles cu premiul "Superior Taste Award". Reprezentantii campaniei SC Sonimpex Serv Com SRL s-au deplasat in data de 27 mai la Bruxelles pentru a ridica prestigiosul premiu.
Magiunul natural de prune Topoloveni devine astfel primul produs alimentar traditional din Romania care primeste o astfel de distinctive din partea renumitului Institut.
In cadrul evenimentului ce a avut loc astazi la Hotel Royal a fost prezentat acest produs si s-a vorbit despre ce inseamna recunoasterea sa international pentru gastronomia romaneasca.
Evenimentul s-a bucurat de preyenta Ministrului Agriculturii, Mihail Dumitru si a altor invitati precum Constantin Nicolescu - presedinte Consiliul Judetean Arges, Gheorghita Botarca - primar Topoloveni, prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi - director general Institutul de Cercetari Alimentare, Lucia Romanescu de la Oficiul National al Produselor Traditionale si Ecologice Romanesti si Gabriela Berechet - director general Centrul de Invatamant Turistic. Evenimentul a fost moderat de vedeta de televiziune Simona Balanescu.
La eveniment a participat si Andreea Esca, vedeta stirilor PRO TV, care s-a aratat incantata de magiunul de Topoloveni.
"Va trebui sa identificam acest produs traditional care a fus numele Romaniei in afara tarii. Din punct de vedere nutritional e un aliment portional. Alimentatia si stilul de viata sunt principalele elemente", a spus Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi.
"Magiunul de Topoloveni nu s-a fabricat in fabrica cu traditie de la Topoloveni, ci provine de la Maximilan Popovici si Dimitrie Gusti, de pe vremea cand era folosit in cantitati mari pentru armata romana. Eu am gasit magiun de Topoloveni si in piata din Roma si am achizitionat pentru cativa prieteni italieni", a spus Gheorghita Botarca, primarul din Topoloveni.
Magiunului de prune de Topoloveni i-a fost acordata distinctia The Superior Taste Award, o recunoastere mondiala unica care se bazeaza pe degustarea in orb (nu se cunosc produsele) facuta de 60 de bucatari de renume international, care fac parte din echipele de bucatari-sefi ai unor restaurant consemnate si apreciate in prestigiosul "Michelin Guide of Food", importanta acestui premiu al "gustului notabil" primit de magiun natural de prune Topoloveni fiind cu atat mai mare.