Constantin Gheorghe publica pe blog articolul cu titlul : Ce naste somnul cand ratiunea si-a luat vacanta, pe care il puteti citi in continuare.
Somnul ratiunii naste monstri. E real, e dovedit. Intrebarea este: ce naste somnul, atunci cand ratiunea si-a luat o lunga vacanta? Pai, cam asta: "Singura solutie pe care o vad pentru Romania, caci nu suntem pe marginea prapastiei, ci pe fundul ei, ar fi dictatura. Avem nevoie de dictatura pura. Si de un dictator neamt. Un om care sa aiba un salariu atat de mare, care sa se traga dintr-o familie atat de bogata, incat sa nu mai simta nevoia de a fura sau de a incuraja coruptia. Un om deschis la minte, modern, un om al zilelor noastre, un geniu stralucit care sa faca ceva cu tara asta s-o scoata din rahat. Un om din cuvantul caruia sa nu iasa nimeni. Un om care sa nu aiba nici un interes obscur. Incoruptibil. Care sa aiba ca scop doar transformarea acestei gropi de gunoi imputite in palat. Un om care sa casapeasca din fasa toti gandacii si sobolanii politicii romanesti. Care sa stabilieasca noi reguli si care sa pedepseasca aspru hotia de la cel mai inalt nivel. Un om care sa recunoasca si sa respecte valoarea, care sa implementeze in constiinta poporului alte principii. Noi nu suntem capabili sa ne conducem de unii singuri. Suntem limitati si ne inghesuim intre zidurile prostiei, ale non valorii, ale hotiei si jafului. Suntem ca niste viermi ordinari ce-si au casa intr-un mar copt si pe care il devoreaza incet si sigur. Care-si fura singuri caciula. Nu stiu de ce dar e cu bataie lunga vorba asta romaneasca..a-ti fura singur caciula...
Avem nevoie de frica. O frica nebuna care sa ne intre-n oase. Am ajuns ca niste animale care nu cunosc teama decat daca vad batul sau ciomagul. Avem nevoie de un Hitler in varianta moderna. Care sa duca de data aceasta lupta impotriva japitelor umane care se numesc politicieni. Jegurilor! Nu sunteti decat niste hoti ordinari si de duzina. Ati ingropat tara...ati dus-o-n sapa de lemn...avem nevoie de un Gestapo al politicii. Care sa taie-n carne vie."
Autoarea acestei "capodopere" este un soi de Morcoveata, si semneaza in Click! Faptul ca e vorba de un tabloid nu inseamna ca orice oligofren poate publica orice, in numele libertatii de exprimare. Niciun drept, nicio libertate, nu sunt absolute. Sigur, toti suntem exasperati de ineficienta si de coruptia clasei politice. Dar, pentru Dumnezeu! Un nou Gestapo?! Pentru politicieni? Un dictator neamt? De unde-l luam, ca nemtii nu par dispusi sa-si redeschida Academia de Dictatori?
Dar daca noul Hitler, cu Gestapoul lui, cu tot, se plictiseste dupa ce a exterminat politicienii(care fatalmente sunt putini) si o ia pe aratura, ca incepe sa-i placa sa zdrobeasca "viermi ordinari"? Si vine si randul omului de pe strada, care, in prostia lui, sigur se va bucura si va aplauda exterminarea politicienilor? Atunci pe unde scoatem camasa?
O idee este, totusi, de retinut: aceea ca romanii nu stiu decat de frica, si nu pot fi condusi decat prin metode care le baga frica in oase. Idee care ii place la nebunie Supremului Cur, si pe care a transformat-o in metoda. Deocamdata a reusit sa controleze prin frica suficienti politicieni, judecatori, inalti functionari ai statului, incat sa-si promoveze proiectele demente de "reforma".
Ce n-a inteles Basescu, si Morcoveata de la Click! nici atat! este ca vine un moment in care frica dispare, acoperita fiind de disperare. Un om care nu mai are viitor, plin de frustrari, de suferinte, este un om periculos. A simtit pe pielea lui asta ceausescu. Au simtit-o si altii ca el. O va simti si basescu, daca intinde coarda prea mult.
Si inca ceva: textul asta e dovada, de fapt una in plus, ca lui Dinu Patriciu ii este tot mai frica. Prietenii stiu de ce.