Sindicalistii romani din comert iau lectii de la colegii lor din UE in ceea ce priveste activitatea de reprezentare a intereselor membrilor de sindicat, dar si in ceea ce priveste implicarea in rezolvarea unor probleme cu care unele categorii defavorizate se confrunta zilnic.

Vicepresedintele Federatiei Sindicatelor Libere din Comert, Maria Calin, ne-a declarat ca organizatia pe care o reprezinta a stabilit in cadrul ultimului congres sa continue eforturile de consolidare a federatiei, sa-si dezvolte structurile proprii si relatiile cu organizatiile similare internationale.

Maria Calin ne-a spus si ca printre aceste obiective se numara si dezvoltarea sindicatelor Hermes, sindicate ce-i reunesc pe lucratorii din comert, prin atragerea de noi membri. "Sindicatele din comert din Romania se bucura, de mai multi ani, de sprijinul unor federatii sindicale din Danemarca, Cehia, Germania. Spre exemplu filiala galateana a Sindicatulului lucratorilor din comert Hermes are relatii strinse cu HK Hjorring (Vendsyssel), organizatie sindicala daneza. Mai mult decit atit, presedintele organizatiei sindicale din Danemarca, Ole Carlsen, dezvolta in orasul nostru proiecte umanitare pentru copiii cu deficiente de auz de la Scoala 'PP Neveanu'. Danezii chiar le-au cumparat copiilor aparate auditive moderne", ne-a mai declarat Maria Calin.