In urmatoarele doua luni vor fi finalizate lucrarile la eurogarile din Ploiesti Sud, Bacau, Buzau, Sighisoara, Drobeta si Oradea, a declarat directorul CFR, Constantin Manea, citat de NewsIn si preluat de un post de televiziune.
Aceasta desi calendarul stabilit la inceputul lucrarilor de Ministerul Transporturilor prevedea ca statia CFR Sighisoara sa fie finalizata pe 30 mai 2006, Ploiesi Sud la 30 iunie 2006, Bacau la 30 august 2006, iar Drobeta-Turnu Severin la 30 decembrie 2006. In plus, Ministerul Transporturilor estima la inceputul acestui an ca in 2007 vor fi receptionate lucrarile si la garile Galati, Oradea, Fetesti, Sibiu, Buzau, Brasov, Arad, Iasi, Cluj-Napoca, Timisoara si Craiova.
Cu toate acestea, lucrarile au fost intarziate, constructorii solicitand amanarea termenelor de finalizare pe fondul unor probleme legate de obtinerea unor autorizatii sau modificari ale situatiei din teren.
"Sunt in diferite stadii de executie. La aceasta data sunt unele finalizate, altele se afla in derulare. Statia din Arad a fost terminata in cursul saptamanii trecute. Ploiesti Sud, Bacau, Buzau vor fi gata la 15 august, Sighisoara la 31 iunie si cea de la Drobeta la 30 iunie. Exista o serie de statii unde nu s-a putut respecta durata de executie din cauza problemelor care au aparut in timpul lucrarii, dar nu sunt diferente mari", a declarat directorul CFR Infrastructura, Constantin Manea.
Proiectul eurogarilor a fost conceput de guvernarea din perioada 2000-2004 si prevede reabilitarea spatiilor de trecere comune si a intrarilor in statii, reabilitarea caselor de bilete, reabilitarea salilor de asteptare si a toaletelor publice, accesul spre peroane si reabilitarea peroanelor, inclusiv construirea de accese pietonale cu facilitati pentru persoanele cu handicap. Pe langa statia de la Arad, pana acum au mai fost finalizate eurogarile din Alba, Focsni, Galati si Tulcea. (D.E.)