"Lucrarile la autostrada Transilvania vor fi reluate cat mai curand, in functie si de conditiile meteo, iar in prezent este in curs de finalizare graficul de lucrari pentru acest an", a declarat ieri ministrul delegat pentru Lucrari Publice si Amenajarea Teritoriului, Laszlo Borbely.
In acest sens, Borbely a adaugat ca Guvernul ar putea aproba in sedinta din aceasta saptamana rezultatele renegocierii contractului incheiat de Guvern cu compania americana Bechtel pentru autostrada Brasov-Bors.
"Dupa ce negocierile au fost finalizate, urmeaza sa intre in Guvern o nota, o informare privind economiile importante, in valoare de 126 de milioane de euro, de care beneficiaza partea romana fata de costurile initiale", a spus Borbely.
El a precizat ca fondurile destinate proiectului pentru 2006 ar putea fi suplimentate de la valoarea de 100 de milioane de euro, inclusa in bugetul Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului (MTCT), la un nivel de pana la 500 de milioane de euro.
"Diferenta pana la 500 de milioane de euro ar putea proveni din fondurile obtinute din privatizarea Bancii Comerciale Romane (BCR) si din credite comerciale", a mai spus Borbely. (Mugur Cosmin)