Lucrarile de reabilitare a celor doi kilometri de drum afectati de alunecari de teren la Dealu Mare au fost amanate din nou. Noua tergiversare a aparut dupa ce proiectantului i s-a cerut un nou proiect tehnic, in urma unor discutii purtate cu societatea constructoare. "Lucrarile ar putea incepe la sfarsitul lunii noiembrie, numai ca in acea perioada trebuie sa tinem cont si de conditiile meteorologice. Daca vremea nu va permite, probabil tronsonul va intra in reabilitare abia in primavara", a sustinut Vasile Gherase, seful Sectiei Drumuri Nationale.
Drumul se degradeaza pe zi ce trece, traficul pe timpul iernii urmand sa fie asigurat tot pe vechea varianta, aflata intr-o stare deplorabila si aproape de inchidere.
Reprezentantii Directiei Regionale de Drumuri si Poduri (DRDP) au lansat promisiuni in aprilie ca tronsonul de la Dealu Mare va intra in reabilitare pana la sfarsitul lunii august apoi au sustinut ca lucrarile se vor derula din septembrie, ultima preconizare in cazul inceperii lucrarilor a fost legata de luna octombrie, insa nici acum nu se lucreaza.
Societatea care va executa lucrarile este Arcadia din Galati, cea care a fost angajata si in 2007, atunci cand drumul s-a surpat din cauza alunecarilor de teren chiar inainte de inaugurare. Reabilitarea celor doi kilometri de drum costa sase milioane de lei, iar in locul unui viaduct se va construi un podet care sa asigure scurgerea apelor de pe versanti.
Termenul de finalizare a lucrarilor este de 12 luni.