Liderii sindicatelor de la nivelul celor sapte uzine afiliate la FSS Metarom de la Mittal Steel au decis luni infiintarea unei noi organizatii sindicale care sa aiba reprezentativitate la nivelul Combinatului.

Potrivit presedintelui interimar al FSS Metarom, Adrian Adascalitei, reorganizarea sindicala va consta in nasterea unei noi structuri care sa aiba la baza sindicatul de la cea mai mare uzina din Combinat, respectiv Sindicatul Liber al Siderurgistilor de la Uzina Laminate Plate, care are circa 3.100 de membri. Adrian Adascalitei ne-a mai declarat ca reorganizarea miscarii sindicale a fost decisa in urma cu citeva saptamini, dupa finalizarea negocierii Contractului Colectiv de Munca de la Combinat.

Reamintim ca vara trecuta s-a mai incercat infiintarea unui nou sindicat, cind s-a decis nasterea Sindicatului "Metalurgistul", initiativa care nu a primit insa unda verde din partea instantelor galatene.

"In cadrul sedintei Consiliului de Conducere, la care au participat liderii de sindicat de la nivelul uzinelor afiliate la FSS Metarom, care a avut loc luni, s-a decis ca membrii celorlaltor sindicate de la nivelul uzinelor afiliate la FSS Metarom sa depuna cereri de adeziune la Sindicatul Liber al Siderurgistilor de la ULP, astfel incit sa se infiinteze o noua structura sindicala. S-a decis ca adeziunile sa se faca la Sindicatul de la ULP, cel mai mare sindicat din Combinat, deoarece aici s-au inregistrat cele mai putine cereri de retragere, iar conducerea sindicatului a avut rezultate bune. Dupa parcurgerea acestei etape, prin care dorim infiintarea unei noi structuri sindicale care sa aiba reprezentativitate la nivelul Mittal Steel, se va stabili structura de conducere, precum si denumirea acestuia", ne-a mai precizat Adrian Adascalitei.

Potrivit aceleiasi surse, cele 7 sindicate de la nivelul uzinelor afiliate la FSS Metarom au la ora actuala un numar de 11.500 de membri care sint angajati ai Combinatului.

Alegeri pentru sefia FSS Metarom

Adrian Adascalitei ne-a mai declarat ca, in urma demisiei de acum doua luni a lui Maricel Oancea din functia de presedinte al filialei locale a FSS Metarom, pe data de 16 mai vor fi organizate alegeri pentru desemnarea persoanei care va ocupa aceasta functie.

"Alegerile pentru functia de presedinte al filialei locale vor avea loc la Galati pe data de 16 mai si in urmatoarele zile se vor depune candidaturile pentru aceasta functie", a mai precizat Adrian Adascalitei.

In afara de sindicatele de la nivelul uzinelor de la Combinat, la FSS Metarom mai sint afiliate si sindicate de la alte societati, cum ar fi ICMRSG, Trefo, Atlas.