Politia italiana a primit cadou un Lamborghini Gallardo LP560, pentru a fi folosit de departamentul pentru autostrazi. Masina înlocuieste modelul Gallardo utilizat de politistii italieni din 2004, are 560 de cai putere si poate ajunge la o viteza maxima de aproximativ 330 km/h. Masina va intra în serviciu în cadrul departamentului pentru autostrazi din Lazio. Predecesoarea sa a facut aproape 140.000 de kilometri de patrulari pe autostrazile din centrul si sudul Italiei, precum si în misiuni de transport medical. Alt Gallardo, vopsit în culorile politiei, albastru cu alb, a fost în serviciu în jurul Bologniei începând cu 2005, iar masina a rulat deja aproape 100.000 de kilometri. Masina-cadou este echipata cu tehnologie avansata. Sistemul video este instalat în centrul habitaclului, o camera video este montata lânga oglinda retrovizoare, iar echipamentul de înregistrare este amplasat în spatele scaunelor. Sistemul instalat în Gallardo Polizia calculeaza cu ajutorul GPS-ului locul, viteza de deplasare si directia de mers a masinii. Aceste informatii, coroborate cu distanta si timpul scurs pâna la interceptarea vehiculului urmarit, ajuta la stabilirea vitezei cu care rula suspectul.Sistemele instalate în Gallardo Polizia transmit imagini în timp real din masina catre sectia de politie, unde acestea sunt stocate si folosite pentru cercetarile în vederea identificarii automobilelor furate.Gallardo Polizia este folosit si pentru ajutor medical, având montat, în partea din fata, un sistem special de racire pentru transportul rapid si în siguranta al organelor pentru transplanturi. 
Masina-vedeta Lamborghini-ul politiei italiene este condus de 30 de ofiteri cu pregatire speciala. Fiecare membru al echipei operative, în care se gasesc trei femei, a trecut printr-un antrenament la comenzile bolidului, sub supravegherea pilotilor de teste Lamborghini.Gallardo LP560-4 Polizia, ca si modelul precedent, a fost proiectata sa fie nu doar cea mai rapida masina de politie, dar si cea mai faimoasa, chiar dincolo de granitele Italiei.
Uniforma politiei italiene si atractia de netagaduit pentru Lamborghini genereaza curiozitate si interes. Din aceste motive, masina este adusa la toate evenimentele de promovare. Pe lânga serviciul de zi cu zi, aparitiile publice ale masinii se regasesc pe lista obligatiilor. Spre exemplu, Gallardo Polizia are rolul de a deschide parada anuala în Roma, de Ziua Politiei, sau are rol de escorta în evenimente precum Raliul San Remo. Predecesorul acestui model a avut rolul de a reprezenta politia italiana la o parada organizata în 2005 la New York.