La finele lunii trecute a avut loc o intalnire a Colegiului de Excelenta in Afaceri (CEA) al Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania. La eveniment au fost invitati Adrian Cucu, comisar general la Garda Financiara; Wienfried A. Senker, coordonator Program WBF/GTZ Romania, si E.S. Jaap L. Werner, Ambasadorul Olandei in Romania.
Ioan Mintas, vicepresedintele CNIPMMR ne-a comunicat ca Adrian Cucu a realizat o scurta prezentare a Garzii Financiare, precum si a operatiunilor privind controlul operativ si inopinat privind prevenirea, descoperirea si combaterea oricaror acte si fapte din domeniul economic, financiar si vamal, care au ca efect evaziunea si frauda fiscala. Membrii CEA au ridicat problema lipsei consilierii si a masurilor preventive. Wienfried A. Senker a evidentiat activitatea GTZ si a proiectului IBD - Serviciul Integrat de Consultanta pentru Economie in Romania, care in anul 2000 a fost transformat in Program WBF - Program de Promovare Economica si Ocupare a Fortei de Munca in Romania, program care functioneaza in cadrul CCIR - Camera de Comert si Industrie a Romaniei fiind implementat de GTZ - Societatea Germana pentru Cooperare Tehnica. Prin intermediul acestui program, IMM-urile sunt pregatite in mod sistematic pentru aderarea la structurile de tip concurential ale UE, fiind create astfel noi locuri de munca.
Jaap L.Werner, Ambasadorul Olandei in Romania, a prezentat activitatile realizate de Olanda si domeniile de interes in vederea imbunatatirii mediului de afaceri si si-a manifestat interesul de a facilita comunicarea si colaborarea dintre IMM-urile romanesti si cele olandeze. Membrii CEA au formulat propuneri privind imbunatatirea relatiei Garzii Financiare cu contribuabilii si necesitatea realizarii de seminarii de informare a IMM-urilor in scopul prevenirii abaterilor financiar-contabile, necesitatea realizarii de proiecte comune cu GTZ privind politica de ocupare a fortei de munca, propuneri de dezvoltare de contacte si parteneriate cu firmele olandeze.