Gandulnews informeaza: BASESCU II RASPUNDE LUI CRISTIAN TUDOR POPESCU: Nu sunt dispus sa las fara replica slugarnicia fata de unul care iti da un ban din cand in cand.
"Stiu ca sunt foarte multi interesati in denigrarea pozitiilor mele, fie ca sunt ele si internationale, dar am dreptate. (...) Romania nu va accepta niciun alt standard decat cel aplicabil tuturor statelor din UE. (...) Nu poti sa spui 'Romania, tu de maine ai standardul urmator, care e altul decat al meu'. Aici este batalia noastra politica si o vom duce pana la capat, indiferent cat s-ar stramba un ziarist mai mult sau mai putin pregatit ", a afirmat Basescu, intr-un interviu la postul public de radio.
Presedintele a sustinut ca nu va accepta Romania sa fie discriminata si sa primeasca lectii de la oficiali europeni: "Aici trebuie iesit si dintr-o oarecare demagogie si politete. Ne-am obisnuit sa se gaseasca cate un demnitar al oricarui stat european care sa ne tot dea lectii. UE are cateva milioane de imigranti ilegali, care n-au trecut prin frontierele romanilor, ci ale unor state Schengen. (...) N-avem de ce sa ne bagam sub masa si sa spunem: 'Mai da-mi, stapane!' cand asta este realitatea".

Tonomatele si "genicologul" lui Vantu

Basescu l-a atacat, din nou, pe Cristian Tudor Popescu, tot fara a-l nominaliza. De data, seful statului s-a aratat deranjat de criticile jurnalistului fata de alte afirmatii ale presedintelui, cele cu privire la medicii care ii fac scapati pe unii dintre inculpati: "As mai face o remarca ce a starnit furtuna la televiziunile mogulilor, cea legata de implicarea medicilor in acte de justitie. Am vazut mari ziaristi, unii chiar comandati de crucisatoare de presa, spunand 'Ce se amesteca presedintele?' si pot sa-i raspund acestui capitan de crucisator ca atata timp cat stapanul lui nu poate merge in fata instantei pentru ca primeste de la un genicolog (sic!) adeverinta ca e bolnav de inima sau ca isi crapa rotula in trei dar nu se vede pe nicio radiografie... Nu pot sa nu spun lucrurile astea, oricat s-ar supara marele jurnalist. (...) De la Omar Hayssam pana la Vantu, toti sunt foarte bolnavi. Cand pun mana pe bani publici nu sunt bolnavi, altfel da boala-n ei si sar tonomatele sa-i apere ca sunt bolnavi sau cum iti permite presedintele sa puna sub semnul intrebarii ca genicologul (sic!) ii da certificat medical ca e bolnav de inima stapanului postului de televiziune. Nu sunt dispus sa las fara replica slugarnicia fata de unul care iti da un ban din cand in cand".