Chiar daca se claseaza printre slujbele cel mai bine platite din Galati, motiv pentru care multe persoane le "curteaza", foarte putini candidati ajung sa munceasca intr-o banca. Si asta pentru ca cerintele sunt prea drastice, una dintre ele fiind experienta in domeniu de cel putin un an. Asta reiese din statisticile prezentate pe un site specializat in oferte de joburi in domeniul financiar-bancar.

Spre exemplu, de la inceputul acestei luni au fost scoase la bataie trei locuri de munca in doua dintre sucursalele bancare din Galati. Este vorba despre un post de evaluator garantii, unul de reprezentant vanzari directe - credite si altul de junior credit cards advisor. Desi avantajele unui astfel de job sunt prezentate pe larg, iar numarul celor care au accesat aceste slujbe a fost destul de mare, intr-unul dintre cazuri ajungand chiar aproape de 200, doar cativa galateni si-au postat curriculum-vitae sperand sa fie angajati.

Printre cele mai importante cerinte pe care le au de indeplinit se numara studii superioare, experienta in domeniu, cunostinte bune de operare PC, orientare catre client, disponibilitati pentru plecari in teritoriu, munca de teren reprezentand, in unele cazuri, chiar 75% din activitate.

Una peste alta, joburile din domeniul financiar-bancar ofera multe avantaje, insa si cerintele angajatorilor sunt pe masura bonusurilor.