Gasirea unui loc de munca este de cele mai multe ori destul de dificila. Cu toate ca, pentru multi oameni, lucrul la domiciliu este practicat de cei care doresc un venit suplimentar, acesta poate fi si alternativa serioasa la locul traditional de munca.Anunturile de tipul "munca la domiciliu" sunt din ce în ce mai dese în ziare si pe site-urile de recrutare de forta de munca. Salariul oferit în aceste cazuri se ridica, de cele mai multe ori, la câteva sute bune de euro, semn ca munca de acasa poate fi profitabila. Cele mai multe dintre aceste joburi sunt din domeniile publicitatii si IT, iar activitatea necesita, de foarte multe ori, lucrul cu computerul. Cerintele, la rândul lor, sunt destul de variate si difera foarte mult, în functie de fiecare tip de post în parte. Totusi, exista câteva elemente care nu pot lipsi din CV-ul doritorilor: seriozitatea, ambitia, dorinta de afirmare.  
Avantajele muncii la domiciliu Avantajele lucrului la domicilui sunt numeroase. În primul rând, nu se munceste toata ziua, ci doar atât cât doriti. În plus, în general, nu trebuie sa faceti investitii initiale ca într-o afacere proprie. Mai mult decât atât, nu conteaza vârsta, experienta si nici studiile si ofera posibilitatea de a lucra în timpul liber. Astfel, jobul de acasa devine al doilea loc de munca, dar cu program variabil, care va permite sa renuntati oricând. De fapt, tot mai multe persoane considera acest tip de activitate o adevarata afacere. Acest lucru se datoreaza faptului ca veniturile obtinute din aceasta activitate depind foarte mult de timp, de organizare si de eficienta fiecarei persoane. "Lucrul la domiciliu a devenit una dintre oportunitatile de afaceri cele mai cautate în România", noteaza site-ul www.primplan.ro. 
Aveti grija la site-urile nu tocmai binevoitoare Înainte de a va arunca într-o astfel de activitate, indiferent de cât de multi bani va promit "colaboratorii", trebuie sa fiti totusi atenti la o serie de aspecte. "Daca va cautati un job pentru acasa nu trebuie sa aveti încredere în nici un site care va recomanda sa sunati pentru a obtine informatii", noteaza specialistii în resurse umane de la www.elady.ro care precizeaza ca, în acest caz, numarul va fi unul cu tarif special si aceia care va vor sfatui sa faceti acel lucru vor face bani în urma telefoanelor date de dumneavoastra. Alta recomandare "binevoitoare" a potentialilor colaboratori este si aceea de procesari de e-mail-uri. "Este acelasi lucru cu vechea procesare de date, numai ca de data aceasta veti trimite e-mail-uri de tip spam, iar spam-ul este ilegal", va avertizeaza www.elady.ro. Nici joburile de tip procesare de date sau vânzari de carti care va promit "marea cu sarea" nu sunt tocmai recomandate. "Daca vreun site care va arata cum sa faceti afaceri stând acasa va sugereaza una din oportunitatile de mai sus, intrati pe alt site", spun specialistii www.elady.ro. 
Ce spun craiovenii despre lucrul acasa În prezent, cei mai multi craioveni sunt înca sceptici în ceea ce priveste acest gen de loc de munca. "Am auzit de diverse tipuri de afaceri la domiciliu. Trebuie însa sa le aloci foarte mult timp. Au însa avantajul ca îti faci programul cum vrei. Totusi, mi-ar fi teama sa renunt la un serviciu pentru o astfel de munca. În timpul liber... nu stiu", a spus Analis Preda, de 26 de ani, din Craiova. Afirmatia a fost sustinuta si de alti craioveni. "Nu poti face bani stând. Deci, tot munca este.
De ce sa-ti bati capul sa-ti platesti singur asigurari si impozite, când poti lasa angajatorul s-o faca?", a explicat Andreea Lungu, de 29 de ani, care a precizat ca nu ar apela niciodata la aceasta varianta de venit.