Momentul fuziunii celor patru mari confederatii sindicale - CNSLR Fratia, BNS, CSDR, Meridian - se indeparteaza din ce in ce mai mult. Dupa cum se stie, unirea celor patru organizatii ar fi trebuit sa aiba loc in luna decembrie a anului trecut.

In urma unor discutii aprinse purtate pe marginea impartirii functiilor de conducere la nivel central si local ale viitoarei Confederatii Generale a Muncii s-a luat decizia rediscutarii subiectului la inceputul lunii ianuarie a acestui an. Drept urmare conducerile celor patru confederatii si-au dat intilnire la finele saptaminii trecute. “La lucrari au fost prezenti doar reprezentantii CNSLR Fratia, BNS si Meridian. Cei de la CSDR au motivat ca nu au venit la intilnire pentru ca nu au gasit sediul in care trebuia sa ne intilnim”, ne-a declarat presedintele local al CNSLR Fratia, Stefan Frunza.

Cei prezenti la negocieri au luat decizia ca, pina la realizarea fuziunii, organizatiile sindicale sa formeze o alianta cu personalitate juridica, cu o conducere proprie formata din reprezentanti ai confederatiilor membre. “Pe data de 29 ianuarie va fi organizata o intilnire a reprezentantilor celor patru confederatii pentru a lua o decizie in ceea ce priveste formarea acelei aliante sindicale si pentru a se stabili clar pasii ce trebuie urmati pentru ca pina la finele acestui an fuziunea sindicala sa aiba loc”, ne-a mai spus liderul sindical Stefan Frunza.