O misiune a Fondului Monetar International se va afla in Romania in perioada 28 octombrie-9 noiembrie, pentru a doua revizuire a acordului stand-by, dar ar putea fi nevoie si de o alta delegatie care sa discute cu noul Guvern, a anuntat institutia.
"Din cauza situatiei politice actuale, misiunea FMI va initia discutii cu autoritatile pentru a doua revizuire a acordului stand-by, dar este posibil sa fie nevoie de o noua delegatie care sa continue negocierile dupa ce se va forma noul guvern", a declarat intr-un comunicat seful misiunii institutii financiare internationale in Romania, Jeffrey Franks.
El a precizat ca FMI va vizita Romania impreuna cu echipe de reprezentanti ai Comisiei Europene si Bancii Mondiale.
"In timpul vizitei, misiunea FMI va evalua performanta economica recenta a tarii si va discuta cu autoritatile despre obiectivele economice pentru anul viitor, dar si de masurile de politica si reformele structurale necesare pentru atingerea acelor tinte", a mai spus Franks.
El a precizat ca misiunea FMI se va intalni si cu reprezentanti ai partidelor politice, sindicatelor, asociatiilor de afaceri, bancilor si ai organizatiilor societatii civile.
"Misiunea va prezenta concluziile la sfarsitul vizitei. Incheierea cu succes a celei de-a doua revizuiri a acordului va necesita angajament politic larg pentru aprobarea bugetului pe 2010, care sa tinteasca un deficit de maxim 5,9% din PIB", a adaugat seful misiunii FMI.