Jeffrey Franks a facut o vizita inopinata la Palatul Victoria, unde a fost primit de premierul Emil Boc si de ministrul de Finante Gheorghe Ialomitanu.
Seful misiunii FMI, Jeffrey Franks, si Tony Libek, reprezentantul FMI pentru Romania, se afla la Palatul Victoria, unde premierul Emil Boc discuta deja cu ministrii Muncii, Ioan Nelu Botis, Finantelor, Gheorghe Ialomitanu, si Comunicatiilor, Valerian Vreme.
Cei doi reprezentanti ai FMI au ajuns la sediul Guvernului in jurul orei 18:50. Premierul Emil Boc ii convocase pe noii ministri ai Muncii si Finantelor, pentru a discuta despre noua Lege unica a salarizarii si OUG 58/2010 privind drepturile de autor.
Jeffrey Franks a fost ultima data in Romania intre 27 aprilie si 9 mai, interval in care a evaluat felul in care Guvernul a respectat programul economic convenit cu institutiile financiare internationale.
Prin programul de asistenta financiara acordat Romaniei prin Acordul Stand-By, semnat in mai 2009, tara noastra trebuie sa primeasca un total 20 de miliarde de euro.